Hozzávalók
- 250 g spagetti
- 350 - 400 g csirkecomb filé
- só, bors
- olaj
- 5 tk currypor
- 1 fej nagyobb hagyma
- 1 mk őrölt gyömbér
- 1 csipet fahéj
- 1 mk pirospaprika
- 1 db lime vagy fél citrom leve
- 500 ml tejszín
Hozzávalók
- 250 g spagetti
- 350 - 400 g csirkecomb filé
- só, bors
- olaj
- 5 tk currypor
- 1 fej nagyobb hagyma
- 1 mk őrölt gyömbér
- 1 csipet fahéj
- 1 mk pirospaprika
- 1 db lime vagy fél citrom leve
- 500 ml tejszín
A tésztát sós vízben al dentére főzzük, majd leszűrjük.
A csirkecombot felkockázzuk, sózzuk, borsozzuk. Kevés olajon, magas hőmérsékleten 6-7 percig pirítjuk, néha belekeverve, hogy ne égjen meg, de végig erősen piruljon! Lehúzzuk a tűzről, összeforgatjuk 2 teáskanál curryporral. Ezután kiszedjük, és a visszamaradt zsiradékon megpirítjuk a vékonyra szeletelt hagymát, megszórjuk a maradék fűszerekkel, meglocsoljuk a lime-lével, felöntjük a tejszínnel, felforraljuk, majd mehet bele a megpirított hús és a tészta. Ha rottyant egyet az egész, kész is.
Ha tetszett az indiai currys-tejszínes tészta receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!