Indiai currys-tejszínes tészta

Hozzávalók

4
főre
+
250 g spagetti
350 - 400 g csirkecomb filé
só, bors
olaj
5 tk currypor
1 fej nagyobb hagyma
1 mk őrölt gyömbér
1 csipet fahéj
1 mk pirospaprika
1 db lime vagy citrom leve
500 ml tejszín
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Indiai currys-tejszínes tészta

Szerintem a bolti currypor egy nagyon jól felhasználható fűszer! Szinte bármilyen ételnek indiai ízvilágot tudtok varázsolni vele, mint pl. ennek a szupergyors, tejszínes tésztának is!

Kipróbáltam, jóóó lett!
24
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
250 g spagetti
350 - 400 g csirkecomb filé
só, bors
olaj
5 tk currypor
1 fej nagyobb hagyma
1 mk őrölt gyömbér
1 csipet fahéj
1 mk pirospaprika
1 db lime vagy citrom leve
500 ml tejszín
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A tésztát sós vízben al dentére főzzük, majd leszűrjük.

A csirkecombot felkockázzuk, sózzuk, borsozzuk. Kevés olajon, magas hőmérsékleten 6-7 percig pirítjuk, néha belekeverve, hogy ne égjen meg, de végig erősen piruljon! Lehúzzuk a tűzről, összeforgatjuk 2 teáskanál curryporral. Ezután kiszedjük, és a visszamaradt zsiradékon megpirítjuk a vékonyra szeletelt hagymát, megszórjuk a maradék fűszerekkel, meglocsoljuk a lime-lével, felöntjük a tejszínnel, felforraljuk, majd mehet bele a megpirított hús és a tészta. Ha rottyant egyet az egész, kész is.

Indiai currys-tejszínes tészta

Ha tetszett az indiai currys-tejszínes tészta receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások