Megúszós kaják

Lecsóspirítottcsirkemáj

Lecsós pirított csirkemáj

Hozzávalók
500 g
csirkemáj
60 ml
olaj
1 fej
hagyma
2 db
paradicsom
1 db
zöldpaprika
1 tk
őrölt bors
2 tk
1 tk
pirospaprika
1 kg
krumpli
(tisztítva)

Elkészítés

A lecsós csirkemáj elkészítéséhez először a májat átvizsgáljuk, ha kell, megtisztítjuk az erektől, az epétől és a szívtől. Egy erős lángon hevített serpenyőben, az olaj felén lepirítjuk a megtisztított, szeletekre vágott hagymát.

A paradicsomot leforrázzuk, és lehúzzuk a héját, majd cikkekre darabolva a hagymára tesszük. Összevágjuk a paprikát is, majd a magház és a szár nélkül a paradicsom mellé dobjuk. Sózzuk, és fűszerezzük, ezzel kész is van az alap lecsónk.

Felforrósítjuk az olaj másik felét egy erős lángon hevített serpenyőben, és készre pirítjuk a natúr májat. Ha elkészült, összeforgatjuk a lecsós alappal, és összeforraljuk.

Cikkekre vágott, sós vízben készre főzött burgonyával tálaljuk.

  • Előkészítési idő: 10 perc
  • Elkészítési idő: 10-15 perc
  • Összesen: 20-25 perc
lecsos-piritott-csirkemaj
Lecsós pirított csirkemáj (Fotó: Street Kitchen)

Még több csirkemájas kaja:

Csirkemájas bulgurrizottó

Csirkemájpástétomos-körtés szendvics

www.streetkitchen.hu

A lecsós máj az egyik legjobb és leggyorsabb kaja, amit összedobhattok kb. 25 perc alatt, mégis teljes értékű ebéd vagy vacsora. Ráadásul a máj vízben oldódó vitaminokban gazdag alapanyag.

Hozzávalók

4 főre
500 g
csirkemáj
60 ml
olaj
1 fej
hagyma
2 db
paradicsom
1 db
zöldpaprika
1 tk
őrölt bors
2 tk
1 tk
pirospaprika
1 kg
krumpli
(tisztítva)

A lecsós csirkemáj elkészítéséhez először a májat átvizsgáljuk, ha kell, megtisztítjuk az erektől, az epétől és a szívtől. Egy erős lángon hevített serpenyőben, az olaj felén lepirítjuk a megtisztított, szeletekre vágott hagymát.

A paradicsomot leforrázzuk, és lehúzzuk a héját, majd cikkekre darabolva a hagymára tesszük. Összevágjuk a paprikát is, majd a magház és a szár nélkül a paradicsom mellé dobjuk. Sózzuk, és fűszerezzük, ezzel kész is van az alap lecsónk.

Felforrósítjuk az olaj másik felét egy erős lángon hevített serpenyőben, és készre pirítjuk a natúr májat. Ha elkészült, összeforgatjuk a lecsós alappal, és összeforraljuk.

Cikkekre vágott, sós vízben készre főzött burgonyával tálaljuk.

  • Előkészítési idő: 10 perc
  • Elkészítési idő: 10-15 perc
  • Összesen: 20-25 perc
lecsos-piritott-csirkemaj
Lecsós pirított csirkemáj (Fotó: Street Kitchen)

Még több csirkemájas kaja:

Csirkemájas bulgurrizottó

Csirkemájpástétomos-körtés szendvics

Ha tetszett a Lecsós pirított csirkemáj receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept