Hirdetés
Karácsonyi menü

Csirkemájpástétomos-körtés szendvics

Csirkemájpástétomos-körtés szendvics

Ezt a receptet azok is imádni fogják, akik sose vesznek bolti májkrémet! Annyira krémes, annyira jó, hogy ezzel a néhány plusz hozzávalóval tényleg egy brutális pástétomos szendvicset tudtok összedobni.
Kipróbáltam, jóóó lett!
3
Hirdetés

Hozzávalók

2 - 4
főre
+
4 db császárzsemle
1 db körte
1 fej lila hagyma
100 g ementáli sajt
2 marék madársaláta

A pástétomhoz

1 ek olaj
1 fej hagyma
só, bors
0.25 db szerecsendió
2 csipet őrölt kömény
250 g tisztított csirkemáj
2 gerezd fokhagyma
½ db citrom leve
100 g hideg vaj

A tetejére

50 g olvasztott vaj
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:


Hirdetés

A pástétomhoz az olajon üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát. Sózzuk, borsozzuk, ráreszeljük a szerecsendiót, megszórjuk a köménnyel, és rárakjuk a kis kockákra vágott májat. Belenyomjuk a fokhagymát, majd kb. 10 percig pirítjuk közepes lángon. 

Csirkemájpástétomos-körtés szendvics

Ezután egy aprítógépbe tesszük, ráfacsarjuk fél citrom levét, hozzáadjuk a kis kockákra vágott hideg vajat, és krémesre pürésítjük. Egy kis tálba kanalazzuk, leöntjük az olvasztott vajjal, és hűtőbe rakjuk, amíg meg nem szilárdul a vaj.

A zsemléket elfelezzük, megkenjük a pástétommal, rápakoljuk a vékony szeletekre vágott körtét, lila hagymát és sajtot, majd a madársalit is, és kész.

Ha tetszett a csirkemájpástétomos-körtés szendvics csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások