Csirkemájas bulgurrizottó

Hozzávalók

4
főre
+
500 g csirkemáj
2 - 3 ek olaj
1 nagy csipet bors
1 nagy csipet majoranna
1 fej hagyma
2 - 3 gerezd fokhagyma
200 g bulgur
3 - 4 ek olaj
só, bors
1 mk pirospaprika
150 - 200 g mirelit zöldségmix
250 ml víz
2 db tojás
1 kis csokor petrezselyem
80 g trappista (vagy más sajt, amit szerettek)
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Csirkemájas bulgurrizottó

Régi menzakaja a rizses változat, de hogy költséghatékonyak és egészségesek legyünk, bulgurral csináltuk, és így azért ez sem egy rossz kaja.
Kipróbáltam, jóóó lett!
3
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
500 g csirkemáj
2 - 3 ek olaj
1 nagy csipet bors
1 nagy csipet majoranna
1 fej hagyma
2 - 3 gerezd fokhagyma
200 g bulgur
3 - 4 ek olaj
só, bors
1 mk pirospaprika
150 - 200 g mirelit zöldségmix
250 ml víz
2 db tojás
1 kis csokor petrezselyem
80 g trappista (vagy más sajt, amit szerettek)
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A csirkemájas bulgurrizottóhoz előbb a májat megtisztítjuk, és egy erős lángon felhevített serpenyőben körbepirítjuk 2-3 evőkanálnyi olajon. Jobb nem kevergetni, nehogy összetörjük, inkább csak néha rázogatva forgassuk a májdarabokat.

Miután kívülről szépen megpirult, megszórjuk a borssal és a majorannával, majd lefedjük alufóliával, és gyenge lángon 3-4 percig pároljuk, majd sózzuk, és félretesszük.

A hagymát és a fokhagymát finomra vágjuk, majd a bulgurral együtt egy kisebb lábasba tesszük, és közepes lángon, néha átkeverve 4-5 percig pirítjuk-hevítjük az olajon. Ezután megszórjuk sóval, borssal és paprikával, valamint belekeverjük a zöldségmixet is, és így pirítjuk tovább 3-4 percig.

Egy vízforralóban vizet melegítünk – de elég az is, ha a lehető legforróbb vizet engeditek a csapból –, ráöntjük a keverékre, és lefedve 8-10 perc alatt közepes lángon készre pároljuk.

Közben a tojásokat keményre főzzük, lehűtjük, meghámozzuk és kis kockákra vágjuk.

A májat szintén felkockázzuk, és mind a kettőt a rizottóalapba keverjük. 

csirkemájas bulgurrizottó
Csirkemájas bulgurrizottó

A petrezselymet felaprítjuk, és az ételbe keverjük, és ha kell, utánaízesítünk sóval, borssal.

Reszelt sajttal tálaljuk.

Előkészítési idő: 5 perc Sütési idő: 10 perc Főzési idő: 20 perc Összesen: 35 perc

Ha tetszett a csirkemájas bulgurrizottó receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ezek a rizottóreceptek is érdekelhetnek:

Póréhagymás hajdinarizottó

Vargányarizottó

Zöldborsós bulgurrizottó natúr csirkemellel

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?