A lecsós csirkemáj első lépéseként az olajat melegítünk egy serpenyőben. Hozzáadjuk a májat, és magas hőfokon, oldalanként kb. 1 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a majoránnát és felöntjük a lecsóval. Közepes hőfokon kb. 3 percig főzzük, majd sózzuk, borsozzuk. Tálalásnál megszórjuk felaprított friss petrezselyemmel.
Megúszós lecsós csirkemáj (Fotó: Street Kitchen)
Elkészítési idő: 10 perc
Nem ördögtől való dolog konzervekből főzni. Néhány egyszerű trükkel még a legegyszerűbb befőttet is szuper kajává lehet turbózni. Az pedig már csak grátisz, hogy ezzel mennyi időt lehet spórolni. Nem hiszed el? Na, akkor mutatunk még néhány nagyon megúszós kaját az oldalunkró:
Ennek az ételnek hosszabb lesz a bevezetője, mint maga a recept. Tényleg csak pár hozzávalóra lesz szükség, és pillanatok alatt máris egy szuper ebédet vagy akár vacsit rittyenthetsz magadnak. És utána a mosogatással sem kell sokat bíbelődnöd, mert minden egy serpenyőben készül. Ugye, mondtam, hogy hosszabb lesz?!?! :D
Hozzávalók
4 főre
30 ml
étolaj
700 g
csirkemáj
1 ek
szárított majoránna
1 üveg
hagymás lecsó
(680 g-os kiszerelés)
só, bors
A tálaláshoz
0.5 csokor
friss petrezselyem
A lecsós csirkemáj első lépéseként az olajat melegítünk egy serpenyőben. Hozzáadjuk a májat, és magas hőfokon, oldalanként kb. 1 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a majoránnát és felöntjük a lecsóval. Közepes hőfokon kb. 3 percig főzzük, majd sózzuk, borsozzuk. Tálalásnál megszórjuk felaprított friss petrezselyemmel.
Megúszós lecsós csirkemáj (Fotó: Street Kitchen)
Elkészítési idő: 10 perc
Nem ördögtől való dolog konzervekből főzni. Néhány egyszerű trükkel még a legegyszerűbb befőttet is szuper kajává lehet turbózni. Az pedig már csak grátisz, hogy ezzel mennyi időt lehet spórolni. Nem hiszed el? Na, akkor mutatunk még néhány nagyon megúszós kaját az oldalunkró:
Ha tetszett a Megúszós lecsós csirkemáj receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!