Hozzávalók
- 180 g kockázott pancetta
- 1 ek olívaolaj
- 3 - 4 gerezd fokhagyma
- 500 g bolti gnocchi
- só, bors
- 4 db tojás
- 150 g pecorino sajt
Hozzávalók
- 180 g kockázott pancetta
- 1 ek olívaolaj
- 3 - 4 gerezd fokhagyma
- 500 g bolti gnocchi
- só, bors
- 4 db tojás
- 150 g pecorino sajt
A carbonara gnocchi elkészítéséhez az olajon elkezdjük pirítani a pancettát, majd rátesszük a zúzott fokhagymát is, és felöntjük 100 ml vízzel.
Beledobjuk a gnocchit, sózzuk, borsozzuk, és kevergetve főzzük 2 percet.
Közben a tojáshoz keverjük a pecorinót egy kis tálban, majd a gnocchit félrehúzzuk a tűzről, és nyakon öntjük a tojásos-sajtos keverékkel. Gyorsan és alaposan összekeverjük, mert a forró tészta hője elegendő ahhoz, hogy hőkezelje a tojást, és krémes legyen.
Tipp: A sózásnál vegyük figyelembe a szalonna és a sajt magas sótartalmát!
- Elkészítési idő: kb. 10 perc
Ha tetszett a carbonara gnocchi receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
A gnocchi remek alapanyag, amit készíthettek házilag, de a bolti változatból is szuper ételeket dobhattok össze. Nemcsak a carbonarát gondoltuk újra a gnocchi által, hanem több olyan receptet is találhattok az oldalon, amikhez ismert ételekből inspirálódtunk:
Vörösboros marhapörkölt édesburgonya-gnocchival