Megúszós kaják

Tojásosbulgurparadicsomsalátával

Tojásos bulgur paradicsomsalátával

Hozzávalók
4 ek
étolaj
0.5 fej
vöröshagyma
(120 g/fej)
200 g
bulgur
6 db
tojás
0.5 csokor
petrezselyem
A salátához
250 ml
víz
3 ek
kristálycukor
4 ek
10%-os ecet
2 gerezd
fokhagyma
0.5 csokor
petrezselyem
0.5 tk
6 db
paradicsom
(90 g/db)
100 ml
habtejszín

Elkészítés

A tojásos bulgurhoz egy kisebb lábosban, alacsony lángon megfuttatjuk 2 ek étolajon az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a bulgurt is, és tovább pirítjuk 2 percig. Felöntjük kétszeres mennyiségű vízzel és fedő alatt megpároljuk, mint a rizst.

Míg a bulgur elkészül, össze is tudjuk dobni a paradicsomsalátát. Először az öntetet készítjük el: a vízhez hozzáadjuk a cukrot és az ecetet, elkeverjük, hogy feloldódjon benne a cukor, aztán mehet bele az aprított fokhagyma és petrezselyem, illetve a só. Hagyjuk 10 percet állni, majd beletesszük a 0,5 cm-es karikára vágott paradicsomot. Elkeverjük, és tálalásig hűtőbe tesszük. 

A tojásokat kikeverjük a tejszínnel, és egy csipet sót adunk hozzá. 

A bulgurt óvatosan felkeverjük, hogy szétessenek a szemek, és kiterítjük egy tálcára, hogy a felesleges gőzt kiadja magából. Ha egy kicsit hűlt, akkor egy nagyobb serpenyőben 2 ek étolajon elkezdjük pirítani a megfőtt bulgurt. Mikor már kellően átforrósodott, hozzáadjuk a tejszínes-tojásos keverékünket, és 1-2 perc alatt összesütjük a bulgurral. Figyeljünk rá, hogy ne szárítsuk ki az ételünket! 

Tálba szedjük a tojásos bulgurt, a tetejére finomra vágott petrezselymet szórunk, és mellé kínáljuk az eddigre parádésan összeért paradicsomsalátát.

tojasos-bulgur-paradicsomsalataval
Tojásos bulgur paradicsomsalátával (Fotó: Street Kitchen)

Elkészítési idő: 40 perc

Kipróbáltad a tojásos bulgurt? Nézd meg ezeket a tojásos kajákat is!

Zöldborsós lecsó lágytojással

Tojásos galuska fejes salátával

Parasztreggeli

www.streetkitchen.hu

Ha netán valaki unalmasnak találná a klasszikus tojásos nokedlit, akkor érdemes kipróbálni ezt a változatot, amiben a galuskát bulgurral helyettesítettünk. Mivel a bulgur tulajdonképpen egy búzatöret, így ízében hozza a lisztből készült tészta jellegét. Mellé pedig jöhet egy üde paradicsomsaláta frissítésként.

pictogram

Vega

Hozzávalók

2 főre
4 ek
étolaj
0.5 fej
vöröshagyma
(120 g/fej)
200 g
bulgur
6 db
tojás
0.5 csokor
petrezselyem
A salátához
250 ml
víz
3 ek
kristálycukor
4 ek
10%-os ecet
2 gerezd
fokhagyma
0.5 csokor
petrezselyem
0.5 tk
6 db
paradicsom
(90 g/db)
100 ml
habtejszín

A tojásos bulgurhoz egy kisebb lábosban, alacsony lángon megfuttatjuk 2 ek étolajon az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a bulgurt is, és tovább pirítjuk 2 percig. Felöntjük kétszeres mennyiségű vízzel és fedő alatt megpároljuk, mint a rizst.

Míg a bulgur elkészül, össze is tudjuk dobni a paradicsomsalátát. Először az öntetet készítjük el: a vízhez hozzáadjuk a cukrot és az ecetet, elkeverjük, hogy feloldódjon benne a cukor, aztán mehet bele az aprított fokhagyma és petrezselyem, illetve a só. Hagyjuk 10 percet állni, majd beletesszük a 0,5 cm-es karikára vágott paradicsomot. Elkeverjük, és tálalásig hűtőbe tesszük. 

A tojásokat kikeverjük a tejszínnel, és egy csipet sót adunk hozzá. 

A bulgurt óvatosan felkeverjük, hogy szétessenek a szemek, és kiterítjük egy tálcára, hogy a felesleges gőzt kiadja magából. Ha egy kicsit hűlt, akkor egy nagyobb serpenyőben 2 ek étolajon elkezdjük pirítani a megfőtt bulgurt. Mikor már kellően átforrósodott, hozzáadjuk a tejszínes-tojásos keverékünket, és 1-2 perc alatt összesütjük a bulgurral. Figyeljünk rá, hogy ne szárítsuk ki az ételünket! 

Tálba szedjük a tojásos bulgurt, a tetejére finomra vágott petrezselymet szórunk, és mellé kínáljuk az eddigre parádésan összeért paradicsomsalátát.

tojasos-bulgur-paradicsomsalataval
Tojásos bulgur paradicsomsalátával (Fotó: Street Kitchen)

Elkészítési idő: 40 perc

Kipróbáltad a tojásos bulgurt? Nézd meg ezeket a tojásos kajákat is!

Zöldborsós lecsó lágytojással

Tojásos galuska fejes salátával

Parasztreggeli

Ha tetszett a Tojásos bulgur paradicsomsalátával receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept