A tojásos bulgurhoz egy kisebb lábosban, alacsony lángon megfuttatjuk 2 ek étolajon az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a bulgurt is, és tovább pirítjuk 2 percig. Felöntjük kétszeres mennyiségű vízzel és fedő alatt megpároljuk, mint a rizst.
Míg a bulgur elkészül, össze is tudjuk dobni a paradicsomsalátát. Először az öntetet készítjük el: a vízhez hozzáadjuk a cukrot és az ecetet, elkeverjük, hogy feloldódjon benne a cukor, aztán mehet bele az aprított fokhagyma és petrezselyem, illetve a só. Hagyjuk 10 percet állni, majd beletesszük a 0,5 cm-es karikára vágott paradicsomot. Elkeverjük, és tálalásig hűtőbe tesszük.
A tojásokat kikeverjük a tejszínnel, és egy csipet sót adunk hozzá.
A bulgurt óvatosan felkeverjük, hogy szétessenek a szemek, és kiterítjük egy tálcára, hogy a felesleges gőzt kiadja magából. Ha egy kicsit hűlt, akkor egy nagyobb serpenyőben 2 ek étolajon elkezdjük pirítani a megfőtt bulgurt. Mikor már kellően átforrósodott, hozzáadjuk a tejszínes-tojásos keverékünket, és 1-2 perc alatt összesütjük a bulgurral. Figyeljünk rá, hogy ne szárítsuk ki az ételünket!
Tálba szedjük a tojásos bulgurt, a tetejére finomra vágott petrezselymet szórunk, és mellé kínáljuk az eddigre parádésan összeért paradicsomsalátát.

Elkészítési idő: 40 perc