Hozzávalók
- 1 db krumpli (180 g/db)
- só
- 2 szelet kolozsvári szalonna (80 g/szelet)
- 150 g kolbász
- 1 fej vöröshagyma (150 g/fej)
- 1 gerezd fokhagyma
- 8 db tojás
- ½ csokor snidling
- 1 csipet fűszerpaprika
Hozzávalók
- 1 db krumpli (180 g/db)
- só
- 2 szelet kolozsvári szalonna (80 g/szelet)
- 150 g kolbász
- 1 fej vöröshagyma (150 g/fej)
- 1 gerezd fokhagyma
- 8 db tojás
- ½ csokor snidling
- 1 csipet fűszerpaprika
A parasztreggelihez a krumplit megtisztítjuk és kb. 1,5 cm-es kockákra vágjuk, enyhén sós, bő, lobogó vízben puhára főzzük, majd leszűrjük.
A szalonnaszeleteket bevagdossuk kakastaréj alakban, és közepesen forró serpenyőben kisütjük a zsírját. Félidőnél, amikor fordítunk egyet a szalonnán, hozzáadjuk a kolbászkarikákat is. Ha megsült a szalonna, azokat kivesszük, hozzáadjuk a kolbászhoz a szeletekre vágott hagymát és a zúzott fokhagymát, és közepes hőfokon addig sütjük, amíg a szalonna és a hagyma meg nem sül.
Felkapcsoljuk magasra a hőfokot, hozzáadjuk a felvert tojásokat és a krumplit, ha kell, enyhén megsózzuk (mert ugye a szalonna és a kolbász is sós), és erős hőfokon a kívánt készültségi szinttől függően kb. 1 perc alatt készre sütjük. Én nem szeretem kiszárítani a tojást, nektek is ezt javaslom, de kinek hogy tetszik. Tálalásnál rátesszük a megsült szalonnaszeleteket, megszórjuk frissen aprított snidlinggel és fűszerpaprikával, és friss kenyérrel tálaljuk.
- Elkészítési idő: 20 perc
Ha tetszett a parasztreggeli receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!