Vega

Vega

Hozzávalók

2
főre
+

A galuskához (nokedlihez)

30 dkg liszt
1 - 2 nagy csipet só
1 db tojás
250 ml víz

Az összeállításhoz

6 db tojás
só, bors
20 g vaj vagy olaj

A salátához

1 púpozott tk só
2 púpozott tk porcukor
2 ek 10%-os ecet
550 ml víz
1 fej hagyma (kisebb)
1 gerezd fokhagyma
1 db fejes saláta
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Tojásos galuska fejes salátával

Mindjárt itt a nyár, és nincs is jobb és könnyebb kaja egy jófajta tojásos galuskánál, amihez még egy korrekt adag salátát is csaptok. Ha a héten még nem ettetek ilyet, akkor irány a konyha!
Kipróbáltam, jóóó lett!
38
Hibát találtam
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+

A galuskához (nokedlihez)

30 dkg liszt
1 - 2 nagy csipet só
1 db tojás
250 ml víz

Az összeállításhoz

6 db tojás
só, bors
20 g vaj vagy olaj

A salátához

1 púpozott tk só
2 púpozott tk porcukor
2 ek 10%-os ecet
550 ml víz
1 fej hagyma (kisebb)
1 gerezd fokhagyma
1 db fejes saláta
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

Először elkészítjük a salátalevet: a sót, a porcukrot és az ecetet egy nagyobb tálba dobjuk, fél deci meleg vízzel feloldjuk őket, majd hozzáöntünk fél liter hideg vizet és jól elkeverjük. A hagymát félbe-, majd vékony szeletekre vágjuk, a fokhagymát szintén felszeleteljük, és ezeket is a salátaléhez adjuk. A salátát négy cikkre vágjuk, jó alaposan átmossuk, lecsepegtetjük és félretesszük (még nem dobjuk bele a salátalébe!).

A galuska (nokedli) készítéséhez egy nagy lábasban kevés sóval vizet kezdünk forralni. Egy tálba szórjuk a lisztet, hozzáadjuk a sót és a tojást, majd felöntjük a víz nagy részével, de kicsit meghagyunk belőle. Minél kevesebb mozdulattal nyúlós tésztává keverjük az egészet egy fakanállal. Ha nem lett elég lágy, a maradék vizet is hozzáadjuk. Nem baj, ha nem teljesen homogén, és itt-ott kis csomók vannak benne, akkor lesz laza a galuska, ha nem dolgozzuk agyon! Ha felforrt a víz, a tészta felét egy nyeles vágódeszkára borítjuk, és egy vízbe mártott késsel 1 centi vékony csíkot vágunk le belőle. Ezt a csíkot elfordítjuk úgy, hogy hosszanti irányba álljon a lábas felé, majd a mindig vízbe mártogatott késsel beleszaggatjuk a galuskákat a vízbe. Ezt addig folytatjuk, amíg az összes tészta el nem fogy. Miután a galuskák feljöttek a víz tetejére, még 2-3 percig főzzük őket, utána leszűrjük, átöblítjük, kevés sóval és egy evőkanál olajjal átforgatjuk. 

Tojásos galuska

A befejezéshez a tojásokat egy tálba ütjük, sózzuk, borsozzuk és felverjük. Egy serpenyőt közepesen felforrósítunk, beledobjuk a vajat, és amikor megolvadt, ráöntjük a tojást. Fél percig hagyjuk sülni anélkül, hogy megkevernénk, utána rádobjuk a galuskát, és ekkor egyszer átkeverjük. Hagyjuk 10 másodpercig sülni, majd megint átforgatjuk kicsit. Épp csak addig sütjük-kevergetjük, míg a tojás összeáll, utána rögtön tálaljuk is, hogy még jó forrón, remegősen kerüljön az asztalra. Az utolsó pillanatban a salátákat is megfürösztjük a lében, a tetejükre pakolunk keveset a hagymákból és így rakjuk a tojásos galuska mellé. 

Ha tetszett a tojásos galuska receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások