Megúszós sütik

Aklasszikusbrowniereceptje

A klasszikus brownie receptje

Hozzávalók
300 g
étcsoki
120 g
vaj
5 db
tojás
230 g
cukor
2 tk
vaníliakivonat
100 g
liszt
80 g
cukrozatlan kakaópor
1 tk
sütőpor
a forma kikenéséhez
vaj

Elkészítés
  1. Az étcsokit vízgőz felett összeolvasztjuk a vajjal. Közben a tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, a sárgáját a cukorral és a vaníliával kihabosítjuk, majd kis adagokban hozzákeverjük a felolvadt vajas csokit.

  2. Ezután a száraz hozzávalókat is belekeverjük, majd az egészet fellazítjuk a tojásfehérjehabbal.

  3. Kivajazott formába öntjük a masszát, és 180 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük. Ha kicsit lágyabbra szeretnénk, hamarabb, ha kicsit tömörebben, akkor kb. 5 perccel később vegyük ki. 

  4. Teljesen kihűlve lehet szépen szeletelni. Vaníliafagyival és lekvárral lehet tálalni, de valószínűleg ezek nélkül is nagy sikert arat majd.

www.streetkitchen.hu

Ki ne ismerné és szeretné a világ egyik legjobb csokis sütijét, a csokis brownie-t? Rengeteg dologgal lehet variálni, de azért a tökéletes brownie alaprecept szinte már kötelező minden receptgyűjteménybe. És ez az! Ne is keressétek tovább! :D

A csokis brownie a világ egyik legegyszerűbb sütije. Nem ismerünk olyan embert, aki ne szeretné a csupa csokis édességet, de nem mindenki próbálta még otthon elkészíteni. Most egy klasszikus alapreceptet mutatunk, amit dióval vagy aszalt gyümölcsökkel is variálhattok. Érdemes lementenetek!

Hozzávalók

1 kb. 20x25 cm nagyságú tepsihez
300 g
étcsoki
120 g
vaj
5 db
tojás
230 g
cukor
2 tk
vaníliakivonat
100 g
liszt
80 g
cukrozatlan kakaópor
1 tk
sütőpor
a forma kikenéséhez
vaj

Elkészítés

  1. Az étcsokit vízgőz felett összeolvasztjuk a vajjal. Közben a tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, a sárgáját a cukorral és a vaníliával kihabosítjuk, majd kis adagokban hozzákeverjük a felolvadt vajas csokit.

  2. Ezután a száraz hozzávalókat is belekeverjük, majd az egészet fellazítjuk a tojásfehérjehabbal.

  3. Kivajazott formába öntjük a masszát, és 180 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük. Ha kicsit lágyabbra szeretnénk, hamarabb, ha kicsit tömörebben, akkor kb. 5 perccel később vegyük ki. 

  4. Teljesen kihűlve lehet szépen szeletelni. Vaníliafagyival és lekvárral lehet tálalni, de valószínűleg ezek nélkül is nagy sikert arat majd.

klasszikus-brownie2
A klasszikus brownie receptje (Fotó: Street Kitchen)
  • Előkészítés: 15 perc

  • Sütési idő: 25-30 perc

  • Összesen: 40-45 perc

Tökéletes választás hétvégi desszertnek, vendégvárónak, vagy akár egy fárasztó nap lezárásaként is: egy falat ebből a brownie-ból olyan, mintha egy meleg, csokis ölelés lenne.

A legjobb brownie recept immár nem titok, na de bőven van még izgalmas variáció a tarsolyunkban! Az alaprecept után próbáljátok ki ezeket a verziókat is:

Kávés brownie recept

Protein brownie recept

Édesburgonyás brownie recept

Ha tetszett a klasszikus brownie receptje receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése