Megúszós sütik

Almáspite-pohárkrém

Almáspite-pohárkrém

Hozzávalók
A tésztához
150 g
liszt
70 g
puha vaj
1 db
tojás
2 ek
porcukor
1 ek
tejföl
1 csipet
1 tk
sütőpor
Az almás részhez
2 db
piros alma
4 ek
cukor
2 tk
fahéj
1 tk
vanília
1 ek
citromlé
A krémhez
300 g
hideg mascarpone
500 g
almáspite ízű krémjoghurt
100 ml
habtejszín
30 g
vaj

Elkészítés

A almáspite-pohárkrém tésztájához összekeverjük a hozzávalókat, és egy kb. 10x20 cm-es, kisebb tepsibe nyomkodjuk, majd 180 fokos sütőben 30 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni, majd 2-3 cm-es kockákra vágjuk.

Az almás részhez az almát meghámozzuk és kis kockákra vágjuk, és a tejszín kivételével 7-8 percig összeforraljuk a többi hozzávalóval. Hozzáöntjük a tejszínt, majd további 5 percig forraljuk, és hagyjuk kihűlni. A krémhez 3-4 percig habosítjuk a mascarponét, és belekeverjük a krémjoghurtot.

4 db, közepes méretű pohárba rétegezzük: egy réteg tészta, egy réteg alma, egy réteg krém, majd újból megismételjük. Egyből ehetjük, de az is jót tesz neki, ha 2-3 órára hűtőbe rakjuk.

almáspite-pohárkrém
Almáspite-pohárkrém

A recept szponzorált termékmegjelenítést tartalmaz.

Ezek a receptek is érdekelhetnek a Street Kitchenről:

Epres-mascarponés pohárkrém

Fehércsoki-mousse pohárkrém

Chilis-pisztáciás fehércsoki-mousse

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

A neve is már tökéletesen kifejezi, hogy milyen ez a desszert: egy almás pite pohárba ültetve. Megjelenik benne a klasszikus tészta, a fahéjas alma, és az egészet egy mascarponekrém dobja fel.

Hozzávalók

4 főre
A tésztához
150 g
liszt
70 g
puha vaj
1 db
tojás
2 ek
porcukor
1 ek
tejföl
1 csipet
1 tk
sütőpor
Az almás részhez
2 db
piros alma
4 ek
cukor
2 tk
fahéj
1 tk
vanília
1 ek
citromlé
A krémhez
300 g
hideg mascarpone
500 g
almáspite ízű krémjoghurt
100 ml
habtejszín
30 g
vaj

A almáspite-pohárkrém tésztájához összekeverjük a hozzávalókat, és egy kb. 10x20 cm-es, kisebb tepsibe nyomkodjuk, majd 180 fokos sütőben 30 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni, majd 2-3 cm-es kockákra vágjuk.

Az almás részhez az almát meghámozzuk és kis kockákra vágjuk, és a tejszín kivételével 7-8 percig összeforraljuk a többi hozzávalóval. Hozzáöntjük a tejszínt, majd további 5 percig forraljuk, és hagyjuk kihűlni. A krémhez 3-4 percig habosítjuk a mascarponét, és belekeverjük a krémjoghurtot.

4 db, közepes méretű pohárba rétegezzük: egy réteg tészta, egy réteg alma, egy réteg krém, majd újból megismételjük. Egyből ehetjük, de az is jót tesz neki, ha 2-3 órára hűtőbe rakjuk.

almáspite-pohárkrém
Almáspite-pohárkrém

A recept szponzorált termékmegjelenítést tartalmaz.

Ezek a receptek is érdekelhetnek a Street Kitchenről:

Epres-mascarponés pohárkrém

Fehércsoki-mousse pohárkrém

Chilis-pisztáciás fehércsoki-mousse

Ha tetszett az Almáspite-pohárkrém receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept