Hozzávalók
A mousse-hoz
- 200 g fehér csoki
- 130 ml tej
- 1 csomag Bourbon vaníliás cukor
- 200 ml hideg habtejszín
- 4 g zselatin
- 20 ml víz
A morzsához
- 4 - 5 db kakaós keksz
A karamellizált banánhoz
- 1 db banán
- 80 g cukor
- 20 g vaj
- 1 zacskó Bourbon vaníliás cukor
Hozzávalók
A mousse-hoz
- 200 g fehér csoki
- 130 ml tej
- 1 csomag bourbon vaníliás cukor
- 200 ml hideg habtejszín
- 4 g zselatin
- 20 ml víz
A morzsához
- 4 - 5 db kakaós keksz
A karamellizált banánhoz
- 1 db banán
- 80 g cukor
- 20 g vaj
- 1 zacskó bourbon vaníliás cukor
A fehér csokit egy tálba tördeljük, felforrósítjuk a tejet és ráöntjük. Mikor felolvadt a csoki, beleszórjuk a vaníliás cukrot és átkeverjük. A tejszínt kemény habbá verjük, a zselatint pedig belekeverjük a vízbe és 2-3 percre félrerakjuk, hogy magába szívja a vizet.
A zselatint bedobjuk a mikróba 3 másodpercre, hogy felolvadjon, hozzácsorgatjuk a fehér csokis alaphoz, átkeverjük, majd mehet bele a tejszínhab is, és egy újabb keverés után 4 db pohárba osztjuk a mousse-t.
Berakjuk őket a hűtőbe kb. 4 órára, hogy megdermedjenek. A kakaós kekszeket kissé összetörjük. A banánt karikákra vágjuk. Egy serpenyőben karamellizáljuk a cukrot, rádobjuk a vajat, majd ha felolvadt, mehetnek bele a banánkarikák.
1-2 percig rázogatjuk, hogy bevonja a karamell a banánokat, majd félrerakjuk. A mousse tetejére szórunk egy adag kekszmorzsát, majd 2-3 banánkarikával díszítjük a poharakat.
Ha tetszett a fehércsokimousse pohárkrém receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!