Megúszós sütik

Dorayaki,ajapánpalacsinta

Dorayaki, a japán palacsinta

Hozzávalók
2 db
tojás
30 g
liszt
20 ml
tej
1 mk
vaníliaaroma
1
kis csipet só
2 ek
cukor
olaj a sütéshez

Elkészítés

Dorayaki, a japán palacsinta, amit elég egyszer kipróbálni és garantáltan függőséget okoz. A dora japánul gongot jelent, és a legenda szerint az első dorayaki akkor készült, amikor egy Benkei nevű szamuráj a gongját (dora) ott felejtette egy földműves házában, ahol egy ideig bujkált. Később a földműves ezt a gongot használta a palacsinta sütéséhez. Manapság két palacsinta közé bab- vagy más krémet töltenek, de az eredeti dorayaki csak egy rétegből állt. Most ezt a receptet hoztam el.

A recept úgy kezdődik, hogy a tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját csomómentesre keverjük a liszttel, a tejjel és a  vaníliaaromával. A fehérjét elkezdjük habbá verni a sóval, ha elkezd kifehéredni, 2 részletben hozzáadjuk a cukrot és kemény habbá verjük. Ezután a sárgájás keverékbe egy spatulával beleforgatjuk a fehérjét.

Habzsákba rakjuk a masszát, és egy enyhén kiolajozott serpenyőbe magas halmokat nyomunk. Fontos, hogy tényleg alacsony hőmérsékleten süssük. Amikor belenyomtuk a tésztát, lefedjük és 3-4 percig sütjük. Ezután megfordítjuk, és további 2-3 percig sütjük. Friss gyümölcsökkel a legjobb, de lekvárral is isteni lesz, higgyétek el!

  • Elkészítési idő: 25 perc
japan-palacsinta-dorayaki
Dorayaki, a japán palacsinta (Fotó: Street Kitchen)

 

Különleges palacsintákból sincs hiány a Street Kitchen oldalán, íme néhány:

Sokszínű babacsinta

Csíkos palacsinta

Sós zöld palacsinta füstölt lazacos rántottával

www.streetkitchen.hu

Extra habos, nagyon puha palacsinta, ami egy kis odafigyelést igényel, de a végeredmény egy nagyon könnyű kis desszert.

Hozzávalók

2 főre
2 db
tojás
30 g
liszt
20 ml
tej
1 mk
vaníliaaroma
1
kis csipet só
2 ek
cukor
olaj a sütéshez

Dorayaki, a japán palacsinta, amit elég egyszer kipróbálni és garantáltan függőséget okoz. A dora japánul gongot jelent, és a legenda szerint az első dorayaki akkor készült, amikor egy Benkei nevű szamuráj a gongját (dora) ott felejtette egy földműves házában, ahol egy ideig bujkált. Később a földműves ezt a gongot használta a palacsinta sütéséhez. Manapság két palacsinta közé bab- vagy más krémet töltenek, de az eredeti dorayaki csak egy rétegből állt. Most ezt a receptet hoztam el.

A recept úgy kezdődik, hogy a tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját csomómentesre keverjük a liszttel, a tejjel és a  vaníliaaromával. A fehérjét elkezdjük habbá verni a sóval, ha elkezd kifehéredni, 2 részletben hozzáadjuk a cukrot és kemény habbá verjük. Ezután a sárgájás keverékbe egy spatulával beleforgatjuk a fehérjét.

Habzsákba rakjuk a masszát, és egy enyhén kiolajozott serpenyőbe magas halmokat nyomunk. Fontos, hogy tényleg alacsony hőmérsékleten süssük. Amikor belenyomtuk a tésztát, lefedjük és 3-4 percig sütjük. Ezután megfordítjuk, és további 2-3 percig sütjük. Friss gyümölcsökkel a legjobb, de lekvárral is isteni lesz, higgyétek el!

  • Elkészítési idő: 25 perc
japan-palacsinta-dorayaki
Dorayaki, a japán palacsinta (Fotó: Street Kitchen)

 

Különleges palacsintákból sincs hiány a Street Kitchen oldalán, íme néhány:

Sokszínű babacsinta

Csíkos palacsinta

Sós zöld palacsinta füstölt lazacos rántottával

Ha tetszett a Dorayaki, a japán palacsinta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept