Hozzávalók
A palacsintához
- 1 csokor petrezselyem
- 300 ml víz
- 80 g liszt
- 70 g zabpehelyliszt
- 1 csipet só
- 1 db tojás
- 1 tk spirulinapor
A rántottához
- 5 db tojás
- 3 db tojásfehérje
- só, bors
- 1 csokor snidling
- 10 - 15 g kókuszolaj
- 200 g füstölt lazac
Hozzávalók
A palacsintához
- 1 csokor petrezselyem
- 300 ml víz
- 80 g liszt
- 70 g zabpehelyliszt
- 1 csipet só
- 1 db tojás
- 1 tk spirulinapor
A rántottához
- 5 db tojás
- 3 db tojásfehérje
- só, bors
- 1 csokor snidling
- 10 - 15 g kókuszolaj
- 200 g füstölt lazac
A zöld palacsinta lazacos rántottával egy igazán különleges sós reggeli. A palacsintához első lépésként a petrezselymet leveleire tépkedjük, lobogó vízben 1 percig forrázzuk, majd egy turmixgépben 300 ml hideg vízzel krémesre turmixoljuk, ezután átszűrjük egy sűrű szövésű szűrőn. A liszteket, a sót, a tojást, a spirulinát és a petrezselymes masszát alaposan kikeverjük, majd egy tapadásmentes serpenyőben, közepes lángon, kevés kókuszolajon megsütjük a palacsintákat.
A rántottához a tojásokat és tojásfehérjéket lazán felverjük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, beleszórjuk az aprított snidlinget, majd a kókuszolajon a kívánt állagúra sütjük. A legvégén beletépkedjük a füstölt lazacot. Szedünk a palacsintára a rántottából, és már fogyaszthatjuk is.
- Elkészítési idő: 30 perc
Ha tetszett a palacsinta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Sós palacsintákat ugyanolyan könnyű szeretni, mint az édeseket, mutatunk a Street Kitchen oldaláról néhány variációt:
Vega töltött palacsinta sajttal, tejföllel besütve
Bánh xéo, a vietnámi sós palacsinta
BECSÜLT TÁPÉRTÉK
Becsült tápérték egy főre:
Fehérje: 16 g
Szénhidrát: 13 g
Zsír: 8 g
Kalória: 197 kcal
Becsült tápérték összesen:
Fehérje: 62.53 g
Szénhidrát: 50.86 g
Zsír: 33.07 g
Kalória: 789.08 kcal