Megúszós sütik

Házibanánpudingrumoscsokiszósszalnyakonöntve

Házi banánpuding rumos csokiszósszal nyakon öntve

Hozzávalók
600 ml
tej
90 g
cukor
1 db
vaníliarúd
20 g
kukoricakeményítő
6 db
tojássárgája
3 db
banán
A csokiöntethez:
100 g
étcsoki
1 ek
rum (elhagyható)
A tejszínhabhoz:
150 ml
hideg tejszín
2 ek
porcukor
A rétegezéshez:
100 g
pekándió durvára vágva
1 db
banán szeletelve
150 ml
tejszín

Elkészítés
A pudinghoz egy kevés tejjel elkeverjük a keményítőt, majd hozzákeverjük a banán kivételével az összes többi hozzávalót. A banánt lepürésítjük botmixerrel. A tejes tojásos keveréket folyamatos keverés mellett közepes lángon besűrítjük, mintha pudingot főznénk. Amikor langyosra hűlt az alap, hozzákeverjük a banánpürét.
A csokiöntethez a tejszínt felmelegítjük, ráöntjük a csokira, amikor felolvadt homogénre keverjük és hozzáadjuk a  rumot. A pekándiót 180 fokos sütőben (vagy serpenyőben) megpirítjuk és apróra vágjuk. Egymásra rétegezzük poharakba a pudingot, a banánszeleteket, a csokiöntetet és a pirított pekándiót. A tejszínt kemény habbá verjük, a vége felé belekeverjük a porcukrot és a tejszínhabot a pudingokra halmozzuk.

www.streetkitchen.hu

Nincs is jobb dolog nyáron, mint a nagy melegben nekiesni egy brutál finom, hideg édességnek, ami ráadásul még gyümölcsös is. Jó, tény, hogy ebben a cuccban talán gyümöcslből van a legkevesebb, de ha szeretitek a hideg pohárkrémeket, akkor ezt a receptet is imádni fogjátok!

Hozzávalók

4 db. 2,5 dl-es pohárhoz
600 ml
tej
90 g
cukor
1 db
vaníliarúd
20 g
kukoricakeményítő
6 db
tojássárgája
3 db
banán
A csokiöntethez:
100 g
étcsoki
1 ek
rum (elhagyható)
A tejszínhabhoz:
150 ml
hideg tejszín
2 ek
porcukor
A rétegezéshez:
100 g
pekándió durvára vágva
1 db
banán szeletelve
150 ml
tejszín
A pudinghoz egy kevés tejjel elkeverjük a keményítőt, majd hozzákeverjük a banán kivételével az összes többi hozzávalót. A banánt lepürésítjük botmixerrel. A tejes tojásos keveréket folyamatos keverés mellett közepes lángon besűrítjük, mintha pudingot főznénk. Amikor langyosra hűlt az alap, hozzákeverjük a banánpürét.
A csokiöntethez a tejszínt felmelegítjük, ráöntjük a csokira, amikor felolvadt homogénre keverjük és hozzáadjuk a  rumot. A pekándiót 180 fokos sütőben (vagy serpenyőben) megpirítjuk és apróra vágjuk. Egymásra rétegezzük poharakba a pudingot, a banánszeleteket, a csokiöntetet és a pirított pekándiót. A tejszínt kemény habbá verjük, a vége felé belekeverjük a porcukrot és a tejszínhabot a pudingokra halmozzuk.

Ha tetszett a Házi banánpuding rumos csokiszósszal nyakon öntve receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept