Megúszós sütik

Körtéspalacsintakaramellöntettel

Körtés palacsinta karamellöntettel

Hozzávalók
100 ml
tejszín
250 g
finomliszt
350 ml
tej
250 ml
szénsavas víz
1 db
tojás
1 ek
porcukor
1 csipet
1 csomag
sütőpor
50 ml
étolaj a sütéshez
A körteraguhoz
80 g
kristálycukor
(ízlés szerint)
1 kg
körte
(tisztítva)
1 ág
rozmaring
450 ml
víz
1 rúd
fahéj
1 csipet
őrölt szegfűszeg
0.5 db
citrom
30 g
vaníliás pudingpor
A karamellöntethez
100 g
kristálycukor
50 g
vaj

Elkészítés

Palacsinta

A palacsintához a lisztet, a tejet, a vizet, a tojást, a porcukrot, a sót és a sütőport egy tálba tesszük, és egy botmixer segítségével csomómentesre keverjük, majd a biztonság kedvéért átszűrjük. A palacsintasütőt felforrósítjuk, majd egy kevés olajjal kikenjük az alját, és kisütjük a palacsintákat. 

Körtés ragu

A raguhoz a cukrot egy serpenyőbe tesszük, és közepes lángon melegítve karamellt készítünk belőle. Amikor szép folyós a karamell, hozzáadjuk a kb. 1 cm-es kockákra vágott körtét, a felaprított rozmaringot, majd kb. 1 perc pirítás után felöntjük 400 ml vízzel, hozzáadjuk a fahéjat, a szegfűszeget, a citrom levét és héját, és forrástól számítva kb. 5 percig főzzük. A pudingport kikeverjük 50 ml vízzel, és besűrítjük vele a ragut, majd kivesszük belőle a fahéj rudat. 

Karamellöntet

A karamellöntethez a cukrot szintén megkaramellizáljuk, majd hozzáadjuk a vajat, megvárjuk, míg szinte teljesen elolvad, és felöntjük a tejszínnel. Óvatosan járjunk el az elkészítésénél, mert a karamell súlyos égési sérüléseket okozhat.

A palacsintákat megtöltjük a körteraguval, félbehajtjuk, majd ismét teszünk bele egy kevés tölteléket, megint félbehajtjuk, és meglocsoljuk a karamellöntettel.  

Körtés palacsinta karamellöntettel (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc

Még több ellenállhatatlan palacsinta recept:

Amerikaipalacsinta-torta házi csokiszósszal

Csíkos palacsinta

Epres-túrós palacsinta

www.streetkitchen.hu

Ha már unod a megszokott túrós vagy ízes verziót, akkor próbáld ki ezt a körtés megoldást, amire a karamellöntet teszi majd fel a koronát.

Hozzávalók

10 10 db palacsintához
100 ml
tejszín
250 g
finomliszt
350 ml
tej
250 ml
szénsavas víz
1 db
tojás
1 ek
porcukor
1 csipet
1 csomag
sütőpor
50 ml
étolaj a sütéshez
A körteraguhoz
80 g
kristálycukor
(ízlés szerint)
1 kg
körte
(tisztítva)
1 ág
rozmaring
450 ml
víz
1 rúd
fahéj
1 csipet
őrölt szegfűszeg
0.5 db
citrom
30 g
vaníliás pudingpor
A karamellöntethez
100 g
kristálycukor
50 g
vaj

Palacsinta

A palacsintához a lisztet, a tejet, a vizet, a tojást, a porcukrot, a sót és a sütőport egy tálba tesszük, és egy botmixer segítségével csomómentesre keverjük, majd a biztonság kedvéért átszűrjük. A palacsintasütőt felforrósítjuk, majd egy kevés olajjal kikenjük az alját, és kisütjük a palacsintákat. 

Körtés ragu

A raguhoz a cukrot egy serpenyőbe tesszük, és közepes lángon melegítve karamellt készítünk belőle. Amikor szép folyós a karamell, hozzáadjuk a kb. 1 cm-es kockákra vágott körtét, a felaprított rozmaringot, majd kb. 1 perc pirítás után felöntjük 400 ml vízzel, hozzáadjuk a fahéjat, a szegfűszeget, a citrom levét és héját, és forrástól számítva kb. 5 percig főzzük. A pudingport kikeverjük 50 ml vízzel, és besűrítjük vele a ragut, majd kivesszük belőle a fahéj rudat. 

Karamellöntet

A karamellöntethez a cukrot szintén megkaramellizáljuk, majd hozzáadjuk a vajat, megvárjuk, míg szinte teljesen elolvad, és felöntjük a tejszínnel. Óvatosan járjunk el az elkészítésénél, mert a karamell súlyos égési sérüléseket okozhat.

A palacsintákat megtöltjük a körteraguval, félbehajtjuk, majd ismét teszünk bele egy kevés tölteléket, megint félbehajtjuk, és meglocsoljuk a karamellöntettel.  

Körtés palacsinta karamellöntettel (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc

Még több ellenállhatatlan palacsinta recept:

Amerikaipalacsinta-torta házi csokiszósszal

Csíkos palacsinta

Epres-túrós palacsinta

Ha tetszett a Körtés palacsinta karamellöntettel receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept