A darált diót összekeverjük a sóval és a reszelt narancshéjjal.
A tojásokat kettéválasztjuk és a sárgáját habosra keverjük a cukor egyik felével, a fehérjét pedig kemény habbá verjük a cukor másik felével és a vaníliás cukorral.
A darált diót és a tojássárgájás részt összekeverjük, majd óvatos mozdulatokkal beleforgatjuk a fehérjehabot is.
A masszát 22 cm átmérőjű, alulról sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk, majd 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk kb. 40 percre.
Tűpróbával ellenőrizzük, hogy valóban átsült-e a torta, majd a formában hagyjuk kihűlni.
A tetejét meghintjük porcukorral, mielőtt felszeletelnénk.
Lisztmentesdióssüti
Szaftos, puha és nagyon diós torta, amiből egy szelet a reggeli kávé vagy tea mellé tökéletesen párnak fog bizonyulni.
Ha valami igazán egyszerű, mégis ünnepi desszertet keresel, ez a diós finomság a tökéletes választás. Liszt nélkül készül, mégis könnyed és puha a textúrája, miközben a dió és a narancs íze igazán karakteressé teszi.
Hozzávalók
A tetejére
Elkészítés
A darált diót összekeverjük a sóval és a reszelt narancshéjjal.
A tojásokat kettéválasztjuk és a sárgáját habosra keverjük a cukor egyik felével, a fehérjét pedig kemény habbá verjük a cukor másik felével és a vaníliás cukorral.
A darált diót és a tojássárgájás részt összekeverjük, majd óvatos mozdulatokkal beleforgatjuk a fehérjehabot is.
A masszát 22 cm átmérőjű, alulról sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk, majd 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk kb. 40 percre.
Tűpróbával ellenőrizzük, hogy valóban átsült-e a torta, majd a formában hagyjuk kihűlni.
A tetejét meghintjük porcukorral, mielőtt felszeletelnénk.

Még több lisztmentes édesség recept vár az oldalunkon, amik legalább annyira jók, mint ez a lisztmentes diós süti:
Zé kedvenc lisztmentes csokitortája
Ha tetszett a lisztmentes diós süti receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!