Hozzávalók
A tortához
- 300 g édesburgonya (kb. 1 közepes méretű)
- 125 ml kókuszolaj
- 100 g étcsoki 100
- 250 g szoba-hőmérsékletű vaj
- 80 g cukor
- 4 db tojás
- 120 g mandulaliszt
- 60 g kakaópor
- 1 tk sütőpor
- 1 csipet só
A habhoz
- 2 db 165 g-os konzerv kókusztej (behűtve)
- 1 ek porcukor
- 1 csokor menta (nagyobb)
- ½ db lime leve és héja
Hozzávalók
A tortához
- 300 g édesburgonya (kb. 1 közepes méretű)
- 125 ml kókuszolaj
- 100 g étcsoki 100
- 250 g szoba-hőmérsékletű vaj
- 80 g cukor
- 4 db tojás
- 120 g mandulaliszt
- 60 g kakaópor
- 1 tk sütőpor
- 1 csipet só
A habhoz
- 2 db 165 g-os konzerv kókusztej (behűtve)
- 1 ek porcukor
- 1 csokor menta (nagyobb)
- ½ db lime leve és héja
A tortához először az édesburgonyát négyfelé vágjuk, 180 fokra előmelegített sütőben puhára sütjük, majd kikanalazzuk a húsát, és aprítóban pürésítjük.
A kókuszolajat vízgőz fölött összeolvasztjuk az étcsokival. A vajat kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a tojásokat, az édesburgonya-pürét és kókuszolajos csokit. Egy tálban összevegyítjük a mandulalisztet, a kakaóport, a sütőport és a sót, a masszába keverjük, amit egy sütőpapírral bélelt tortaformába simítunk. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 1 órát sütjük, de félúton letakarjuk alufóliával, hogy semmiképp ne égjen meg a teteje. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e, és ha nem tapad rá tészta, kivesszük a sütőből, és hagyjuk kihűlni.
Közben a mentaleveleket felaprítjuk. A behűtött konzerv kókusztej felső, fehér krémjét egy tálba kanalazzuk, összekeverjük a porcukorral és az aprított mentával, a lime héjával és levével ízesítjük, majd tálalásig hűtőben tároljuk. A kihűlt tortát éles késsel szeleteljük, és a mentahabbal kínáljuk.
Ha tetszett Zé lisztmentes csokitortájának receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!