Hozzávalók
A tésztához
- 300 g dió
- 4 db friss füge
- 5 db tojás
- 125 ml kókuszolaj
- 140 g cukor
- 1 ½ tk őrölt fahéj
- 1 csipet só
- 30 g étkezési keményítő
- 10 g kakaópor
- 8 g sütőpor
A krémhez
- 250 g mascarpone
- 1 ek porcukor
- 1 db citrom reszelt héja
- ½ rúd vanília kikapart magjai
A tálaláshoz
- 1 - 2 szem füge
- 1 kis marék dió
Hozzávalók
A tésztához
- 300 g dió
- 4 db friss füge
- 5 db tojás
- 125 ml kókuszolaj
- 140 g cukor
- 1 ½ tk őrölt fahéj
- 1 csipet só
- 30 g étkezési keményítő
- 10 g kakaópor
- 8 g sütőpor
A krémhez
- 250 g mascarpone
- 1 ek porcukor
- 1 db citrom reszelt héja
- ½ rúd vanília kikapart magjai
A tálaláshoz
- 1 - 2 szem füge
- 1 kis marék dió
A tésztához a diót alaposan ledaráljuk, a fügéket pedig kisebb cikkekre vágjuk. A tojásokat a kókuszolajjal és cukorral kihabosítjuk, majd belekeverjük az előzőleg egy kis tálban összekevert darált diót, fahéjat, sót, keményítőt, kakaóport és sütőport.
A masszát egy 22 cm-es, sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, beleszórjuk a cikkekre vágott fügét, és 180 fokos sütőben, tűpróbáig, kb. 50-55 percig sütjük. Mikor kihűlt, körbevágjuk a forma mentén a sütit, és lecsatoljuk róla a formát.
A krémhez összekeverjük a mascarponét, a porcukrot, a citromhéjat és a vaníliamagokat, és ezzel a krémmel, apróra vágott dióval és pár szem fügével tálaljuk a cikkekre vágott tortát.
Ha tetszett a lisztmentes fügés torta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!