A Rákóczi túrós pite tésztáját a piteformába nyomkodjuk, a széleit levágjuk, megszurkáljuk villával, majd sütőpapírral kibéleljük és beleszórjuk a sütőbabot, ezután 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt elősütjük. Közben a tojássárgáját kihabosítjuk a cukorral, hozzáadjuk a túrót, a tejfölt, a citromhéjat és az elősütött tésztára kenjük, majd mehet vissza a sütőbe 30 percre.
A tojásfehérjét a sóval habbá verjük, közben hozzáadjuk a porcukrot. Kivesszük a pitét, lekenjük a tetejét a lekvárral, rárakjuk a habot és 10-15 percre még visszarakjuk a sütőbe. Miután elkészült, legalább 20 percig hagyjuk állni, majd felszeletelve tálaljuk.

Nem kötelező minden sütinek bonyolultnak és időigényesnek lennie! Ha hirtelen tör rátok az édességéhség, vagy egy váratlan vendégsereg, akkor nincs mese: azonnal süti kell! Szerencsére tudunk rá megoldást. Nekünk a megúszós sütik éppúgy bejönnek, mint a fantasztikus desszertek. Jöhet pár tuti recept? Ezekkel biztosan nem hibázol.
Juharsziruppal ízesített almás-fahéjas zabkása-muffin



