A gesztenyés kosárka tésztájához összekeverjük a lisztet, a cukrot, a vaníliás cukrot, a sütőport és a sót. A hideg vajat egy reszelővel, néha a lisztbe forgatva, a lisztbe reszeljük, majd az egészet kicsit összemorzsoljuk. Belekeverjük a tojássárgáját és a vizet, majd az egészet gyorsan összegyúrjuk, és lefóliázva a hűtőbe tesszük 30 percre.
A töltelékhez a gesztenyemasszát összedolgozzuk a meggylekvárral, a vaníliás cukorral, a rumaromával, a narancs lereszelt héjával és a feléből kifacsart levével. A tojásfehérjét egy csipet sóval elkezdjük felverni, majd a cukorral kemény habot verünk belőle, amit összekeverünk a gesztenyés masszával.
A tésztát lisztezett felületen kb. 0,5 cm vastagra nyújtjuk, majd megszórjuk vegyesen az aprított magvakkal, amiket kissé beledolgozunk a sodrófa segítségével. 10 cm-es körkiszúróval kiadagoljuk a tésztát, majd a köröket egy kiolajozott, 12 db-os muffinsütő formába tesszük, a magvas oldallal kifelé.
A kosárkákat egy kanállal háromnegyedig töltjük a töltelékkel, és az egészet 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük 20-25 percre. A kész kosárkákat hagyjuk a formában kihűlni, majd a tetejüket megkenjük a NUTELLA®-val, és megszórjuk durvára tört török mogyoróval.
Tipp: A kimaradt tésztából egyszerű kis kekszeket lehet sütni 15 perc alatt, ugyanazon a hőmérsékleten.
Elkészítési idő: kb. 120 perc + hűtés
