A karácsonyi rovat támogatója a
Hozzávalók
A kekszalaphoz
- 200 g zabkeksz
- 50 g sült gesztenye
- 1 ek barna cukor
- 40 g vaj
- 40 g gesztenyemassza
A krémréteghez
- 500 g natúr krémsajt
- 100 g barna cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 3 db tojás
- 175 ml tejföl
- 300 g gesztenyemassza
- 2 tk balzsamecet
- 2 ek rumaroma
A tetejére
- 75 g sült gesztenye
A karácsonyi rovat támogatója a
A karácsonyi rovat támogatója a
Hozzávalók
A kekszalaphoz
- 200 g zabkeksz
- 50 g sült gesztenye
- 1 ek barna cukor
- 40 g vaj
- 40 g gesztenyemassza
A krémréteghez
- 500 g natúr krémsajt
- 100 g barna cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 3 db tojás
- 175 ml tejföl
- 300 g gesztenyemassza
- 2 tk balzsamecet
- 2 ek rumaroma
A tetejére
- 75 g sült gesztenye
Kekszalap
A gesztenyés sajttorta alapjához kekszet használunk. A kekszalaphoz a zabkekszet összetörjük, mellémorzsoljuk a sült gesztenyét, és beleszórjuk a cukrot. A vajat megolvasztjuk, összedolgozzuk a gesztenyemasszával, majd ezzel a keverékkel tapadósra keverjük a kekszmorzsás részt. Sütőpapírral borított tortaforma aljába simítjuk a kekszréteget, és hűtőbe tesszük, hogy kidermedjen a vaj.
Krém
A krémhez egy robotgéppel kihabosítjuk a mascarponét a kétféle cukorral, majd egyesével beleütjük a tojásokat. A gesztenyemasszába keverjük a tejfölt, és ezt már csak spatulával beledolgozzuk a sajtkrémes keverékbe, majd ízesítjük az ecettel és a rummal.
Sütés
A kekszréteg tetejére simítjuk a krémréteget, és rámorzsoljuk a 75 grammnyi gesztenyét a tetejére. 170 fokra előmelegített sütőbe tesszük és 40-45 percig sütjük. A közepe kicsit lágy marad sütés után, de ha a hűtőbe tesszük, akkor szépen kidermed. Legalább 2-3 órát hagyjuk a hűtőben, hogy majd szépen szeletelhető legyen.
Ha tetszett az gesztenyés sült sajttorta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!