A mézeskalácskrémes cupcake elkészítéséhez a vajat a cukorral és a vaníliás cukorral kihabosítjuk, hozzáadjuk a tojásokat és a géppel jól eldolgozzuk. Hozzáadjuk a tejet, a citrom reszelt héját, a lisztet, a sütőport, a sót, és simára dolgozzuk.
A tésztát egyenlően elosztjuk egy muffinkapszlikkal bélelt 16-os sütőformában, és 180 fokra előmelegített sütőben 17-18 perc alatt készre sütjük.
A krémhez a vajat a porcukorral és a mézeskalácsfűszerrel simára keverjük, hozzáadjuk két részletben a krémsajtot, majd csillagcsöves habzsákba töltjük.
A kisült és kihűlt muffinok tetejét levágjuk, megtöltjük a krémmel, visszarakjuk rá a tetejüket, egyenként 15 g NUTELLAⓇ-val díszítjük és megszórjuk tört mogyoróval.

A mézeskalácsfűszer nemcsak az eredeti sütibe kerülhet, hanem más desszertekbe is belecsempészhetitek, ugyanis tökéletesen hozza a karácsonyi hangulatot. Ha odáig vagytok mindenért, ami mézeskalácsízű, akkor ezek a receptek is tetszeni fognak: