A mézeskalácskrémes cupcake elkészítéséhez a vajat a cukorral és a vaníliás cukorral kihabosítjuk, hozzáadjuk a tojásokat és a géppel jól eldolgozzuk. Hozzáadjuk a tejet, a citrom reszelt héját, a lisztet, a sütőport, a sót, és simára dolgozzuk.
A tésztát egyenlően elosztjuk egy muffinkapszlikkal bélelt 16-os sütőformában, és 180 fokra előmelegített sütőben 17-18 perc alatt készre sütjük.
A krémhez a vajat a porcukorral és a mézeskalácsfűszerrel simára keverjük, hozzáadjuk két részletben a krémsajtot, majd csillagcsöves habzsákba töltjük.
A kisült és kihűlt muffinok tetejét levágjuk, megtöltjük a krémmel, visszarakjuk rá a tetejüket, egyenként 15 g NUTELLAⓇ-val díszítjük és megszórjuk tört mogyoróval.
Mézeskalácskrémes cupcake NUTELLAⓇ-val (Fotó: Street Kitchen)
Elkészítési idő: 40 perc + hűtés
A mézeskalácsfűszer nemcsak az eredeti sütibe kerülhet, hanem más desszertekbe is belecsempészhetitek, ugyanis tökéletesen hozza a karácsonyi hangulatot. Ha odáig vagytok mindenért, ami mézeskalácsízű, akkor ezek a receptek is tetszeni fognak:
Amikor karácsonykor vendégeket várok, mindig szeretem őket meglepni valamilyen mutatós finomsággal, aminek igazán ünnepi hangulata van. Idén készítsetek ti is cuki cupcake-eket, amikért a gyerekek és a felnőttek egyaránt odáig lesznek.
Hozzávalók
16 darabhoz
A tésztához
240 g
NUTELLA®
115 g
lágy vaj
100 g
kristálycukor
20 g
vaníliás cukor
3 db
tojás
60 ml
tej
1 db
citrom reszelt héja
200 g
finomliszt
1 tk
sütőpor
1 csipet
só
A krémhez
120 g
lágy vaj
70 g
porcukor
3 tk
mézeskalács-fűszerkeverék
375 g
mascarpone
A tetejére
50 g
török mogyoró
A mézeskalácskrémes cupcake elkészítéséhez a vajat a cukorral és a vaníliás cukorral kihabosítjuk, hozzáadjuk a tojásokat és a géppel jól eldolgozzuk. Hozzáadjuk a tejet, a citrom reszelt héját, a lisztet, a sütőport, a sót, és simára dolgozzuk.
A tésztát egyenlően elosztjuk egy muffinkapszlikkal bélelt 16-os sütőformában, és 180 fokra előmelegített sütőben 17-18 perc alatt készre sütjük.
A krémhez a vajat a porcukorral és a mézeskalácsfűszerrel simára keverjük, hozzáadjuk két részletben a krémsajtot, majd csillagcsöves habzsákba töltjük.
A kisült és kihűlt muffinok tetejét levágjuk, megtöltjük a krémmel, visszarakjuk rá a tetejüket, egyenként 15 g NUTELLAⓇ-val díszítjük és megszórjuk tört mogyoróval.
Mézeskalácskrémes cupcake NUTELLAⓇ-val (Fotó: Street Kitchen)
Elkészítési idő: 40 perc + hűtés
A mézeskalácsfűszer nemcsak az eredeti sütibe kerülhet, hanem más desszertekbe is belecsempészhetitek, ugyanis tökéletesen hozza a karácsonyi hangulatot. Ha odáig vagytok mindenért, ami mézeskalácsízű, akkor ezek a receptek is tetszeni fognak:
Ha tetszett a Mézeskalácskrémes cupcake NUTELLA®-val receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!