Ünnepi finomságok

MézeskalácskrémescupcakeNUTELLA®-val

Mézeskalácskrémes cupcake NUTELLA®-val

Hozzávalók
A tésztához
240 g
NUTELLA®
115 g
lágy vaj
100 g
kristálycukor
20 g
vaníliás cukor
3 db
tojás
60 ml
tej
1 db
citrom reszelt héja
200 g
finomliszt
1 tk
sütőpor
1 csipet
A krémhez
120 g
lágy vaj
70 g
porcukor
3 tk
mézeskalács-fűszerkeverék
375 g
mascarpone
A tetejére
50 g
török mogyoró

Elkészítés

A mézeskalácskrémes cupcake elkészítéséhez a vajat a cukorral és a vaníliás cukorral kihabosítjuk, hozzáadjuk a tojásokat és a géppel jól eldolgozzuk. Hozzáadjuk a tejet, a citrom reszelt héját, a lisztet, a sütőport, a sót, és simára dolgozzuk. 

A tésztát egyenlően elosztjuk egy muffinkapszlikkal bélelt 16-os sütőformában, és 180 fokra előmelegített sütőben 17-18 perc alatt készre sütjük.

A krémhez a vajat a porcukorral és a mézeskalácsfűszerrel simára keverjük, hozzáadjuk két részletben a krémsajtot, majd csillagcsöves habzsákba töltjük.

A kisült és kihűlt muffinok tetejét levágjuk, megtöltjük a krémmel, visszarakjuk rá a tetejüket, egyenként 15 g NUTELLAⓇ-val díszítjük és megszórjuk tört mogyoróval.

mezeskalacskremes-cupcake
Mézeskalácskrémes cupcake NUTELLAⓇ-val (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40 perc + hűtés

A mézeskalácsfűszer nemcsak az eredeti sütibe kerülhet, hanem más desszertekbe is belecsempészhetitek, ugyanis tökéletesen hozza a karácsonyi hangulatot. Ha odáig vagytok mindenért, ami mézeskalácsízű, akkor ezek a receptek is tetszeni fognak:

Gyömbéres mézeskalács torta

Erdei gyümölcsös, mézeskalácsos túrómisu

Mézeskalácsfűszeres, vörös áfonyás csiga

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Amikor karácsonykor vendégeket várok, mindig szeretem őket meglepni valamilyen mutatós finomsággal, aminek igazán ünnepi hangulata van. Idén készítsetek ti is cuki cupcake-eket, amikért a gyerekek és a felnőttek egyaránt odáig lesznek.

Hozzávalók

16 darabhoz
A tésztához
240 g
NUTELLA®
115 g
lágy vaj
100 g
kristálycukor
20 g
vaníliás cukor
3 db
tojás
60 ml
tej
1 db
citrom reszelt héja
200 g
finomliszt
1 tk
sütőpor
1 csipet
A krémhez
120 g
lágy vaj
70 g
porcukor
3 tk
mézeskalács-fűszerkeverék
375 g
mascarpone
A tetejére
50 g
török mogyoró

A mézeskalácskrémes cupcake elkészítéséhez a vajat a cukorral és a vaníliás cukorral kihabosítjuk, hozzáadjuk a tojásokat és a géppel jól eldolgozzuk. Hozzáadjuk a tejet, a citrom reszelt héját, a lisztet, a sütőport, a sót, és simára dolgozzuk. 

A tésztát egyenlően elosztjuk egy muffinkapszlikkal bélelt 16-os sütőformában, és 180 fokra előmelegített sütőben 17-18 perc alatt készre sütjük.

A krémhez a vajat a porcukorral és a mézeskalácsfűszerrel simára keverjük, hozzáadjuk két részletben a krémsajtot, majd csillagcsöves habzsákba töltjük.

A kisült és kihűlt muffinok tetejét levágjuk, megtöltjük a krémmel, visszarakjuk rá a tetejüket, egyenként 15 g NUTELLAⓇ-val díszítjük és megszórjuk tört mogyoróval.

mezeskalacskremes-cupcake
Mézeskalácskrémes cupcake NUTELLAⓇ-val (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40 perc + hűtés

A mézeskalácsfűszer nemcsak az eredeti sütibe kerülhet, hanem más desszertekbe is belecsempészhetitek, ugyanis tökéletesen hozza a karácsonyi hangulatot. Ha odáig vagytok mindenért, ami mézeskalácsízű, akkor ezek a receptek is tetszeni fognak:

Gyömbéres mézeskalács torta

Erdei gyümölcsös, mézeskalácsos túrómisu

Mézeskalácsfűszeres, vörös áfonyás csiga

Ha tetszett a Mézeskalácskrémes cupcake NUTELLA®-val receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept