Hirdetés

Gyömbéres mézeskalács torta

Hozzávalók

1
18 cm átmérőjű tortához
+

A tésztához

250 g méz
300 g vaj
1 db narancs reszelt héja
2 tk őrölt fahéj
1 tk őrölt szegfűszeg
2 tk őrölt gyömbér
1 tk őrölt szerecsendió
1 kg liszt
2 tk szódabikarbóna
1 csipet só
300 g világosbarna cukor
3 db tojás

A krémhez

100 g puha vaj
110 g porcukor
1 mk őrölt fahéj
2 mk őrölt gyömbér
500 g mascarpone
Hirdetés

Gyömbéres mézeskalács torta

Sokféle mézeskalácstortával futhattatok már össze a magazinjainkban vagy itt az online oldalon, de ilyen még nem volt. Kicsit a hatlapos sütik-re hasonlít ez a torta, csak még elegánsabb és téliesebb kivitelben. Az alapja puha mézeskalácstészta, a krémje pedig egy lágyabb, gyömbéres cucc. 1-2 napig ha hagyjátok pihenni, akkor szuperül megpuhul majd a torta.
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

1
18 cm átmérőjű tortához
+

A tésztához

250 g méz
300 g vaj
1 db narancs reszelt héja
2 tk őrölt fahéj
1 tk őrölt szegfűszeg
2 tk őrölt gyömbér
1 tk őrölt szerecsendió
1 kg liszt
2 tk szódabikarbóna
1 csipet só
300 g világosbarna cukor
3 db tojás

A krémhez

100 g puha vaj
110 g porcukor
1 mk őrölt fahéj
2 mk őrölt gyömbér
500 g mascarpone

Egy kis lábosban kevergetve összeolvasztjuk a vajat, a mézet, a fűszereket és a narancshéjat. Összekeverjük a lisztet a szódabikarbónával és a sóval. A cukrot és a tojásokat robotgépben habosra keverjük, majd a robotgépet alacsony fokozatra kapcsoljuk és váltakozva a habhoz keverjük a lisztet és a mézes keveréket. A tésztát fóliába tekerjük és éjszakára a hűtőbe tesszük. A hűtőből kivéve hagyjuk egy kicsit felengedni a masszát, 2-3 részre osztjuk, és lisztezett deszkán 5-6 mm vastagságúra nyújtjuk.

18 cm-es átmérőjű tálat vagy tortaforma alját a tésztára rakunk és éles késsel körbevágjuk őket. A maradék tésztát újra összegyúrjuk, kinyújtjuk annyira, hogy végül legyen 9-10 db korongunk. A végső, megmaradt részekből kis fenyőket vagy más alakzatokat szúrunk ki. A tojást a vízzel kissé felverjük és megkenjük vele a mézeskalácsokat. 180 fokra előmelegített sütőben a kicsi díszeket 8 percig sütjük, a nagyobb lapokat kb. 15 percig éppen csak addig, amíg egy kis színt kapnak (vigyázni kell, könnyen megégnek!).

A krémhez a puha vajat habosra keverjük a fűszerekkel és a porcukorral, majd belekeverjük a mascarponét is. Megkenjük a lapokat a krémmel, egymásra rakjuk őket, megkenjük a tetejét és az oldalát a maradék krémmel, rárakosgatjuk a kis, porcukorba mártott, mézeskalácsdíszeket és megszórjuk kevés kókuszreszelékkel vagy porcukorral. Legalább egy napra hűtőbe rakjuk, hogy kellően összeérjenek az ízek és megpuhuljanak a lapok.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások