Hozzávalók
A gyümölcsraguhoz
- 300 g fagyasztott erdei gyümölcs
- 2 ek porcukor
- 30 ml barna rum
- 2 tk víz
- 1 tk étkezési keményítő
A túrókrémhez
- 500 g túró
- 4 ek tejföl
- 300 ml habtejszín
- 1 db citrom lereszelt héja
- 6 ek porcukor
- 1 tk vaníliaaroma
Az összeállításhoz
- 4 - 5 db mézeskalács
Hozzávalók
A gyümölcsraguhoz
- 300 g fagyasztott erdei gyümölcs
- 2 ek porcukor
- 30 ml barna rum
- 2 tk víz
- 1 tk étkezési keményítő
A túrókrémhez
- 500 g túró
- 4 ek tejföl
- 300 ml habtejszín
- 1 db citrom lereszelt héja
- 6 ek porcukor
- 1 tk vaníliaaroma
Az összeállításhoz
- 4 - 5 db mézeskalács
A mézeskalácsos túrómisu gyümölcsragujához az erdei gyümölcsöt gyorsforralóban alacsony hőmérsékleten felmelegítjük a porcukorral. Nagy lángra kapcsolunk alatta és felöntjük a rummal, begyújtjuk és megvárjuk, míg kialszik a láng. Hozzáadjuk a vízzel elkevert keményítőt és besűrítjük. Ezután lehúzzuk a tűzről és hagyjuk kihűlni.
A túrókrémhez robotgéppel habosra keverjük az áttört túrót, a tejfölt, a tejszínt, a citromhéjat, a porcukrot és az aromát.
A tálaláshoz egy kevés túrókrémet kanalazunk a poharakba. Elosztjuk rajta a gyümölcsragut, majd rákanalazzuk a maradék túrókrémet. Végül az összetört mézeskaláccsal megszórjuk.
- Elkészítési idő: 15 perc
Ha tetszett a mézeskalácsos túrómisu receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!
A könnyed desszertek közül kiemelkedőek a pohárdesszertek, nemcsak nyáron, hanem télen is. Könnyű őket elkészíteni, az élvezet viszont nem marad el! Íme még több príma pohárkrém, ha megkívántátok ezt a fantasztikus édességet, és legszívesebben a hét minden egyes napján ezt ennétek:
Túrós-vaníliapudingos pohárkrém cseresznyeraguval