Nyári receptek

Baconbetekertgrillezettkukoricafűszervajjaléssalátával

Baconbe tekert grillezett kukorica fűszervajjal és salátával

Hozzávalók
4 db
főtt kukorica
12 szelet
bacon
150 g
puha vaj
néhány szál petrezselyem. snidling. kakukkfű
só, bors
50 g
madársaláta
50 g
bébispenót
2 ek
hántolt tökmag
2 ek
szeletelt mandula
1 doboz
koktélparadicsom
1 marék
reszelt parmezán
Az öntethez
1 gerezd
fokhagyma
60 ml
extra szűz olívaolaj
20 ml
citromlé
1 tk
juharszirup,
1 tk
dijoni mustár

Elkészítés
A vajat egy villával fellazítjuk, majd jöhetnek bele az apróra vágott zöldfűszerek, a só és a bors, és egy alapos keverés. Amíg a grill felmelegszik 160-175 fokra, addig betekerjük a kukoricákat a vékonyra szeletelt baconbe. Függ a kukorica méretétől, de kb. 3 szelet bacon kell egy cső kukoricához. Mikor a grill forró, a rácsra tesszük őket, és gyakori forgatás mellett aranybarnára sütjük minden oldalát, kb. 8-10 perc alatt.
A salátaöntet összetevőit egy csatos üvegben összerázzuk, sóval és borssal ízesítjük, majd egy nagy tálban a salátalevelekre öntjük. Hozzáadjuk a félbevágott paradicsomokat, a magvakat és egy alapos keverés után a tetejére reszeljük a parmezánt.[caption id="" align="alignnone" width="1280"]
Baconbe tekert grillezett kukorica[/caption]Ha tetszett a Baconbe tekert grillezett kukorica receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

www.streetkitchen.hu

A kukorica az egyik legsokoldalúbb zöldség, rengeteg felhasználási módja van. Ebben a receptben viszont nem dolgozzuk fel túlságosan, sőt, teljes formájában élvezhetjük, méghozzá isteni fűszervajjal megkenve, baconbe tekerve, aranyszínűre grillezve…. Na, csorog már a nyálatok? Akkor görgessetek le, jön a recept!

Hozzávalók

4 főre
4 db
főtt kukorica
12 szelet
bacon
150 g
puha vaj
néhány szál petrezselyem. snidling. kakukkfű
só, bors
50 g
madársaláta
50 g
bébispenót
2 ek
hántolt tökmag
2 ek
szeletelt mandula
1 doboz
koktélparadicsom
1 marék
reszelt parmezán
Az öntethez
1 gerezd
fokhagyma
60 ml
extra szűz olívaolaj
20 ml
citromlé
1 tk
juharszirup,
1 tk
dijoni mustár
A vajat egy villával fellazítjuk, majd jöhetnek bele az apróra vágott zöldfűszerek, a só és a bors, és egy alapos keverés. Amíg a grill felmelegszik 160-175 fokra, addig betekerjük a kukoricákat a vékonyra szeletelt baconbe. Függ a kukorica méretétől, de kb. 3 szelet bacon kell egy cső kukoricához. Mikor a grill forró, a rácsra tesszük őket, és gyakori forgatás mellett aranybarnára sütjük minden oldalát, kb. 8-10 perc alatt.
A salátaöntet összetevőit egy csatos üvegben összerázzuk, sóval és borssal ízesítjük, majd egy nagy tálban a salátalevelekre öntjük. Hozzáadjuk a félbevágott paradicsomokat, a magvakat és egy alapos keverés után a tetejére reszeljük a parmezánt.[caption id="" align="alignnone" width="1280"]
Baconbe tekert grillezett kukorica[/caption]Ha tetszett a Baconbe tekert grillezett kukorica receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ha tetszett a Baconbe tekert grillezett kukorica fűszervajjal és salátával receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept