Hozzávalók
A meggypüréhez
- 250 g meggy
- 10 g vaníliás cukor
- 25 g porcukor
- 2 ág kakukkfű
A joghurtos réteghez
- 220 g görög joghurt
- 35 g porcukor
- 1 db lime
- 10 g vaníliás cukor
Az összeállításhoz
- 4 ek müzli
Hozzávalók
A meggypüréhez
- 250 g meggy
- 10 g vaníliás cukor
- 25 g porcukor
- 2 ág kakukkfű
A joghurtos réteghez
- 220 g görög joghurt
- 35 g porcukor
- 1 db lime
- 10 g vaníliás cukor
Az összeállításhoz
- 4 ek müzli
Így készül a joghurtos meggyfagyi.
A meggyes-joghurtos jégkrém első lépéseként a meggypüréhez a meggyet kimagozzuk, majd turmixgépben alaposan leturmixoljuk a vaníliás cukorral, a porcukorral és a kakukkfűlevelekkel.
A görög joghurtot szintén összeturmixoljuk a porcukorral, a lime reszelt héjával és kifacsart levével, illetve a vaníliás cukorral.
Jégkrémkészítő formába töltjük először a meggyes részt, majd a joghurtosat. A tetejüket megszórjuk müzlivel, és beleszúrunk 1-1 pálcikát a jégkrémekbe. Mehetnek is a fagyasztóba dermedésig.
- Elkészítési idő: 10 perc
- Fagyasztás: minimum 3 óra
Ha tetszett a joghurtos meggyfagyi receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!