Hirdetés
Karácsonyi menü

Kekszes sóskaramell fagyi

Hozzávalók

15
gombóchoz
+
160 g cukor
500 ml tejszín
2 csipet só
½ db vaniliarúd
6 db tojássárgája
280 ml 2,8%-os tej
150 g ALDI FINEST BAKERY vajas keksz
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:

Hirdetés

Kekszes sóskaramell fagyi

Annyira belejöttünk a fagyikészítésbe, hogy nem bírunk leállni a receptekkel. De mondjuk nyár van és hőségriadó, szóval miért is ne kísérletezgetnénk? :P Most egy őrülten finom karamellás változatot hoztunk nektek, amibe egy kis kekszet is csempésztünk.
Kipróbáltam, jóóó lett!
1
Hirdetés

Hozzávalók

15
gombóchoz
+
160 g cukor
500 ml tejszín
2 csipet só
½ db vaniliarúd
6 db tojássárgája
280 ml 2,8%-os tej
150 g ALDI FINEST BAKERY vajas keksz
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:


A cukrot sötét színűre karamellizáljuk, de óvatosan, hogy ne égjen meg. A tejet langyosra melegítjük a vaníliarúd kikapart magjaival és a sóval, apránként adagolva felöntjük vele a karamellt és homogénre keverjük. A tojássárgájákat habosra keverjük, ebbe csurgatjuk a tejszínes karamellszószt, hozzáadjuk a tejszínt, vízgőz fölött kicsit besűrítjük (kb. 15 perc).

Fagyigépben 20 perc alatt kifagyasztjuk az alapot (ha nincs fagyigépünk, fagyasztóba rakva, kb. 30 percenként átkeverve fagyaszthatjuk ki) majd belekeverjük az összetört kekszdarabkákat, előre lehűtött formába öntjük, visszarakjuk 1-2 órára a fagyasztóba és tálalás előtt 10-15 percre átrakjuk a hűtőbe, hogy szépen gombócozható állagú legyen a fagyi.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások