Hirdetés

Hozzávalók

1
liter fagyihoz
+

A fagyihoz

120 g cukor
250 ml almalé
250 ml habtejszín
1 - 2 tk őrölt fahéj
4 db tojássárgája
2 doboz almás pite ízű krémjoghurt (125 g-os kiszerelés)

Az almaraguhoz

2 db alma
½ db citrom leve
2 ek vaj
3 ek barna cukor
1 csipet só
1 tk fahéj

A tetejére

1 - 2 csipet barna cukor
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Almáspite-fagyi

Bár az almás pite egy őszi sütemény, a jellegzetes fahéjas, almás süteményízt egy nyári, frissítő desszertben is vissza lehet hozni, egy csodálatos fagyi formájában.
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

1
liter fagyihoz
+

A fagyihoz

120 g cukor
250 ml almalé
250 ml habtejszín
1 - 2 tk őrölt fahéj
4 db tojássárgája
2 doboz almás pite ízű krémjoghurt (125 g-os kiszerelés)

Az almaraguhoz

2 db alma
½ db citrom leve
2 ek vaj
3 ek barna cukor
1 csipet só
1 tk fahéj

A tetejére

1 - 2 csipet barna cukor
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

Az almáspite-fagyi elkészítéséhez egy közepes méretű gyorsforralóba rakjuk a cukor felét, az almalevet, a tejszínt és a fahéjat. Közepes lángon, pár perc alatt összemelegítjük az egészet, hogy a cukor felolvadjon, majd félretesszük. Ha kicsit kihűlt, hozzáadjuk a joghurtot is.

Egy magas falú edényben habosra keverjük a tojássárgáját a maradék cukorral, majd apránként beleöntjük a tejszínes-joghurtos keveréket. Alaposan elkeverjük, majd mehet vissza a gyorsforralóba, ahol alacsony lángon, néha belekeverve addig főzzük, ameddig be nem sűrűsödik. Nagyon fontos, hogy tényleg alacsony lángon maradjon, mert ha túl hirtelen kap hőt, akkor összeugrik a tojás.

Az almaraguhoz az almákat megpucoljuk, majd egészen apróra vágjuk, és vágás közben folyamatosan citromot facsarunk rá, ami megakadályozza, hogy bebarnuljon, valamint szuper ízt is ad a ragunknak. Egy gyorsforralóban felolvasztjuk a vajat, rádobjuk a cukrot, picit megolvasztjuk, majd jöhet a só, a fahéj és az apróra vágott alma. Az egészet körülbelül 20 perc alatt krémes raguvá főzzük.

Fagyasztás

A ragu felét hozzáadjuk a fagyialaphoz, majd egy tálba tesszük, és mehet a fagyasztóba. Amennyiben van fagyigépetek, mindenképpen használjátok azt, és abba öntsétek a kész fagyialapot. A fagyigép teszi a dolgát, viszont ha fagyasztóban készítitek, akkor időről időre keverjétek át, így nem egy tömbben fagy össze, hanem sokkal krémesebb lesz a végeredmény. 

Körülbelül 2,5-3 óra után, mikor a fagyi félfagyásban van, a ragu másik felét is a tetejére tesszük, szórunk rá egy kevés barna cukrot, majd mehet vissza még ugyanennyi időre a fagyasztóba.

Almáspite-fagyi
Almáspite-fagyi
  • Előkészítési idő: 10 perc
  • Főzési idő: 30 perc
  • Fagyasztás: 5-6 óra

Ha tetszett az almáspite-fagyi receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?