Olcsó ebédek

Kolbászosnokedli

Kolbászos nokedli

Hozzávalók
A nokedlihez
350 g
finomliszt
3 db
tojás
250 ml
víz
A raguhoz
400 g
füstölt kolbász
1 fej
vöröshagyma
(170 g/fej)
700 g
tejföl
A tálaláshoz
1 csokor
snidling
1 tk
fűszerpaprika

Elkészítés

A kolbászos nokedli első lépéseként bő, sós vizet forralunk. A liszthez hozzákeverünk 1 tk sót, a tojásokat és a vizet, majd egy fakanál segítségével összedolgozzuk és nokedliszaggatóval a forrásban lévő vízbe szaggatjuk. Amikor feljött a galuska a víz tetejére, még  2 percig főzzük, utána leszűrjük.

A kolbászt 0,5 cm vastagra karikázzuk, és egy nagyobb serpenyőben, közepes hőfokon 5-7 perc alatt kisütjük a zsírját, majd kivesszük és félretesszük. A kolbász zsírján 5 perc alatt megdinszteljük a finomra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a nokedlit, és erős hőfokon 1-2 percig pirítjuk. Ezután belekeverjük a pirított kolbászt, a tejfölt, megsózzuk, 1 perc alatt összemelegítjük, és már készen is van. Tálalásnál megszórjuk frissen aprított snidlinggel és fűszerpaprikával. 

Kolbászos nokedli 2
Kolbászos nokedli (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40 perc

Még több izgalmas nokedlivariáció, amit érdemes megkóstolni:

Lecsós nokedli

Sonkás rakott nokedli

Káposztás nokedli

www.streetkitchen.hu

Néha az egyszerűségben rejlik a csoda. Egy pár hozzávalós étel, ami után még mosogatni sem kell, mert egészen biztos, hogy tisztára nyaljátok majd a tányért. Egy kis nokedli, jó sok tejföl és pirított kolbász hagymával megspékelve. Idáig hallottam, hogy mekkorát nyeltetek.

Hozzávalók

4 főre
A nokedlihez
350 g
finomliszt
3 db
tojás
250 ml
víz
A raguhoz
400 g
füstölt kolbász
1 fej
vöröshagyma
(170 g/fej)
700 g
tejföl
A tálaláshoz
1 csokor
snidling
1 tk
fűszerpaprika

A kolbászos nokedli első lépéseként bő, sós vizet forralunk. A liszthez hozzákeverünk 1 tk sót, a tojásokat és a vizet, majd egy fakanál segítségével összedolgozzuk és nokedliszaggatóval a forrásban lévő vízbe szaggatjuk. Amikor feljött a galuska a víz tetejére, még  2 percig főzzük, utána leszűrjük.

A kolbászt 0,5 cm vastagra karikázzuk, és egy nagyobb serpenyőben, közepes hőfokon 5-7 perc alatt kisütjük a zsírját, majd kivesszük és félretesszük. A kolbász zsírján 5 perc alatt megdinszteljük a finomra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a nokedlit, és erős hőfokon 1-2 percig pirítjuk. Ezután belekeverjük a pirított kolbászt, a tejfölt, megsózzuk, 1 perc alatt összemelegítjük, és már készen is van. Tálalásnál megszórjuk frissen aprított snidlinggel és fűszerpaprikával. 

Kolbászos nokedli 2
Kolbászos nokedli (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40 perc

Még több izgalmas nokedlivariáció, amit érdemes megkóstolni:

Lecsós nokedli

Sonkás rakott nokedli

Káposztás nokedli

Ha tetszett a Kolbászos nokedli receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept