A kolbászos nokedli első lépéseként bő, sós vizet forralunk. A liszthez hozzákeverünk 1 tk sót, a tojásokat és a vizet, majd egy fakanál segítségével összedolgozzuk és nokedliszaggatóval a forrásban lévő vízbe szaggatjuk. Amikor feljött a galuska a víz tetejére, még 2 percig főzzük, utána leszűrjük.
A kolbászt 0,5 cm vastagra karikázzuk, és egy nagyobb serpenyőben, közepes hőfokon 5-7 perc alatt kisütjük a zsírját, majd kivesszük és félretesszük. A kolbász zsírján 5 perc alatt megdinszteljük a finomra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a nokedlit, és erős hőfokon 1-2 percig pirítjuk. Ezután belekeverjük a pirított kolbászt, a tejfölt, megsózzuk, 1 perc alatt összemelegítjük, és már készen is van. Tálalásnál megszórjuk frissen aprított snidlinggel és fűszerpaprikával.

- Elkészítési idő: 40 perc