A Green Kitchen támogatója a
Hozzávalók
A káposztás raguhoz
- 200 g kenyérszalonna
- 2 fej hagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 100 g füstölt kolbász
- 150 g füstölt sonka
- 1 db paradicsom
- 1 tk paprikakrém
- 1 tk gulyáskrém
- só, bors
- 1 tk őrölt kömény
- 1 tk pirospaprika
- 500 g savanyú káposzta
A nokedlihez
- 500 g liszt
- 3 db tojás
- 200 ml víz
- só
A Green Kitchen támogatója a
A Green Kitchen támogatója a
Hozzávalók
A káposztás raguhoz
- 200 g kenyérszalonna
- 2 fej hagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 100 g füstölt kolbász
- 150 g füstölt sonka
- 1 db paradicsom
- 1 tk paprikakrém
- 1 tk gulyáskrém
- só, bors
- 1 tk őrölt kömény
- 1 tk pirospaprika
- 500 g savanyú káposzta
A nokedlihez
- 500 g liszt
- 3 db tojás
- 200 ml víz
- só
A káposztás nokedli lelke a szaftos ragu. Ehhez a káposztás raguhoz a felkockázott kenyérszalonnát elkezdjük pirítani egy serpenyőben, majd rádobjuk a finomra vágott hagymát és fokhagymát. Ha a hagyma megdinsztelődött, rádobjuk a felkarikázott kolbászt, a felkockázott sonkát és paradicsomot is. Fűszerezzük a paprikakrémmel, gulyáskrémmel, sóval, borssal, őrölt köménnyel és pirospaprikával. Ha a ragu összepárolódott, rádobjuk a kinyomkodott savanyú káposztát is és átforgatjuk, majd közepes lángon főzzük, míg elkészül a nokedli.
Egy nagy lábasban vizet forralunk, megsózzuk, közben bekeverjük a nokedlitésztát, és ha felforrt a víz, nokedliszaggatóval beleszaggatjuk a tésztánkat. 1 perc főzés után leszűrjük, és hozzákeverjük a káposztás alaphoz. Egyet forralunk rajta, és már kész is vagyunk.
Elkészítési idő: 30 perc
Ha tetszett a káposztás nokedli receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!