A tejet egy lábosban összekeverjük a búzadarával, a vaníliás cukorral és a porcukorral, és közepes lángon elkezdjük összefőzni. Mikor már sűrűbb tejbegrízállagot kaptunk, belekeverjük az apróra tördelt étcsokit, és elkeverjük benne. Tálakba kanalazzuk a krémes csokis darát, és meggyszemekkel díszítjük a tetejüket.
Villámgyorsan elkészíthető tejbegríz vagy darapuding, melyben egyesül a csokoládé és a meggy aromája. Gyorsan elkészíthető és még olcsó is :)
Hozzávalók
2 főre
600 ml
tej
60 g
búzadara
2 csomag
bourbon vaníliás cukor
(10 g-os kiszerelés)
2 ek
porcukor
70 g
étcsokoládé
100 g
fagyasztott meggy
A tejet egy lábosban összekeverjük a búzadarával, a vaníliás cukorral és a porcukorral, és közepes lángon elkezdjük összefőzni. Mikor már sűrűbb tejbegrízállagot kaptunk, belekeverjük az apróra tördelt étcsokit, és elkeverjük benne. Tálakba kanalazzuk a krémes csokis darát, és meggyszemekkel díszítjük a tetejüket.
Csokis-meggyes darapuding (Fotó: Street Kitchen)
Elkészítési idő: 20-25 perc
Ha tetszett a Csokis-meggyes darapuding receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!