A sütés nélküli kekszes-almás süti elkészítésének első lépéseként az almákat meghámozzuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A cukrot, az almát, a pudingport és a vizet összekeverjük, és közepes lángon, folyamatos keverés mellett összefőzzük, mintha pudingot készítenénk. A tepsi alját kirakjuk egy sor keksszel, erre rásimítjuk a pudingos-almás keveréket, majd egy újabb sor kekszet rakunk a tetejére. Ezután berakjuk a hűtőbe, hogy összedermedhessen a süti. Ha nagyon siettek, 2-3 óra után már lehet vágni, de a legjobb, ha egy egész éjszakát áll a hűtőben.
Mikor letelt a pihentetési idő, egy kis lábasba mérjük a máz alapanyagait, és közepes lángon összeolvasztjuk őket. Homogénre keverjük, ráöntjük a süti tetejére, és még 1 órára a hűtőbe rakjuk, majd éles, meleg vízbe mártott késsel szeleteljük.

- Elkészítési idő: 30-40 perc
- Pihentetési idő: 3-4 óra vagy 1 éjszaka