Olcsó sütik

Sütésnélkülikekszes-almássüti

Sütés nélküli kekszes-almás süti

Hozzávalók
80 g
vaj
1.5 kg
piros alma
170 g
kristálycukor
2 csomag
vaníliás pudingpor
(40 g-os kiszerelés)
170 ml
víz
A rétegezéshez
500 g
háztartási keksz
(szögletes alakú)
A mázhoz
60 ml
tej
50 g
porcukor
30 g
holland kakaópor

Elkészítés

A sütés nélküli kekszes-almás süti elkészítésének első lépéseként az almákat meghámozzuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A cukrot, az almát, a pudingport és a vizet összekeverjük, és közepes lángon, folyamatos keverés mellett összefőzzük, mintha pudingot készítenénk. A tepsi alját kirakjuk egy sor keksszel, erre rásimítjuk a pudingos-almás keveréket, majd egy újabb sor kekszet rakunk a tetejére. Ezután berakjuk a hűtőbe, hogy összedermedhessen a süti. Ha nagyon siettek, 2-3 óra után már lehet vágni, de a legjobb, ha egy egész éjszakát áll a hűtőben.

Mikor letelt a pihentetési idő, egy kis lábasba mérjük a máz alapanyagait, és közepes lángon összeolvasztjuk őket. Homogénre keverjük, ráöntjük a süti tetejére, és még 1 órára a hűtőbe rakjuk, majd éles, meleg vízbe mártott késsel szeleteljük.

kekszes-almas-suti
Sütés nélküli kekszes-almás süti (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30-40 perc
  • Pihentetési idő: 3-4 óra vagy 1 éjszaka

Mind szeretünk a konyhában tüsténkedni, de azért vannak olyan napok, amikor nem bánjuk, hogy nem kell bekapcsolnunk a sütőt. Szerencsére rengeteg olyan édesség akad, amelyek sütés nélkül is egy-egy étkezés tökéletes záróakkordjává válhatnak.

Sütés nélküli almás-diós pite

Mogyoróvajas sajttorta sütés nélkül

Sütés nélküli citromos tarte

www.streetkitchen.hu

Habár ez a süti pillanatok alatt elkészül, azért dobjátok össze a vendégek érkezése előtti napon, mert mint nagyon sok sütemény, ez is akkor lesz tökéletes, ha egy éjszakát pihen. :)

Hozzávalók

1 kb. 20 x 30 cm-es tepsihez
80 g
vaj
1.5 kg
piros alma
170 g
kristálycukor
2 csomag
vaníliás pudingpor
(40 g-os kiszerelés)
170 ml
víz
A rétegezéshez
500 g
háztartási keksz
(szögletes alakú)
A mázhoz
60 ml
tej
50 g
porcukor
30 g
holland kakaópor

A sütés nélküli kekszes-almás süti elkészítésének első lépéseként az almákat meghámozzuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A cukrot, az almát, a pudingport és a vizet összekeverjük, és közepes lángon, folyamatos keverés mellett összefőzzük, mintha pudingot készítenénk. A tepsi alját kirakjuk egy sor keksszel, erre rásimítjuk a pudingos-almás keveréket, majd egy újabb sor kekszet rakunk a tetejére. Ezután berakjuk a hűtőbe, hogy összedermedhessen a süti. Ha nagyon siettek, 2-3 óra után már lehet vágni, de a legjobb, ha egy egész éjszakát áll a hűtőben.

Mikor letelt a pihentetési idő, egy kis lábasba mérjük a máz alapanyagait, és közepes lángon összeolvasztjuk őket. Homogénre keverjük, ráöntjük a süti tetejére, és még 1 órára a hűtőbe rakjuk, majd éles, meleg vízbe mártott késsel szeleteljük.

kekszes-almas-suti
Sütés nélküli kekszes-almás süti (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30-40 perc
  • Pihentetési idő: 3-4 óra vagy 1 éjszaka

Mind szeretünk a konyhában tüsténkedni, de azért vannak olyan napok, amikor nem bánjuk, hogy nem kell bekapcsolnunk a sütőt. Szerencsére rengeteg olyan édesség akad, amelyek sütés nélkül is egy-egy étkezés tökéletes záróakkordjává válhatnak.

Sütés nélküli almás-diós pite

Mogyoróvajas sajttorta sütés nélkül

Sütés nélküli citromos tarte

Ha tetszett a Sütés nélküli kekszes-almás süti receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept