A húsvéti aprósütik támogatója a
Hozzávalók
A tésztához
- 300 g zabkeksz
- 3 ek darált dió
- 100 g puha vaj
A krémhez
- 2 csomag vaníliás pudingpor (40 g-os kiszerelés)
- 160 g kristálycukor
- 10 g vaníliás cukor
- 1 mk őrölt fahéj
- 2 csipet őrölt szegfűszeg
- 300 ml tej
- 250 ml víz
- 5 db alma (kb. 100 g/db)
A húsvéti aprósütik támogatója a
A húsvéti aprósütik támogatója a
Hozzávalók
A tésztához
- 300 g zabkeksz
- 3 ek darált dió
- 100 g puha vaj
A krémhez
- 2 csomag vaníliás pudingpor (40 g-os kiszerelés)
- 160 g kristálycukor
- 10 g vaníliás cukor
- 1 mk őrölt fahéj
- 2 csipet őrölt szegfűszeg
- 300 ml tej
- 250 ml víz
- 5 db alma (kb. 100 g/db)
Az almás-diós pite tésztájához a zabkekszet lezúzzuk egy aprítóban, majd hozzákeverjük a diót és a vajat, és újra átkeverjük. A masszát egy piteforma aljára nyomkodjuk, és hűtőbe dobjuk 40 percre, amíg megdermed.
A krémhez egy lábosban összekeverjük a pudingport a cukorral, a vaníliás cukorral, a fahéjjal és a szegfűszeggel. Folyamatos keverés mellett felöntjük a tejjel és a vízzel. Az almákat meghámozzuk, kicsumázzuk, és vékony szeletekre vágjuk. A vizes-tejes-pudingporos keveréket, folyamatos keverés mellett közepes lángon összefőzzük, hogy sűrűbb alapot kapjunk, majd ebbe forgatjuk az almaszeleteket. A lehűtött, megdermedt zabkekszes alapra simítjuk a pudingos almaragut, és dermedésig hűtőbe rakjuk (minimum 2-3 órára).
- Elkészítési idő: 30-35 perc + hűtés
Ha tetszett a sütés nélküli almás-diós pite receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!