Pékség

Kolbászospogácsa

Kolbászos pogácsa

Hozzávalók
A tésztához
200 g
kolbász
150 g
tejföl
1 mk
cukor
45 g
friss élesztő
600 g
liszt
2 db
tojás
250 g
szoba-hőmérsékletű vaj
2 tk
A lekenéshez
1 db
tojássárgája

Elkészítés

Zé kedvenc kolbászos pogácsa verzióját már ismered, de ez most valami új. A kolbászt apró kockákra vágjuk, 4-5 perc alatt egy serpenyőben kissé lepirítjuk, majd leszűrjük. Az a fontos, hogy süljön ki valamennyi zsír belőle, de ne szárítsuk ki! A tejfölhöz adjuk a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és elkeverjük. A lisztet, a tojásokat, a kisebb kockákra vágott vajat, a sót és a tejfölös-élesztős keveréket egy nagy dagasztótálba rakjuk, és bedagasztjuk a tésztát. Mikor már szép sima, pár mozdulattal beledagasztjuk a kolbászkockákat is, majd letakarva 45 percig pihentetjük.

Lisztezett deszkán 1-1,5 cm vastagra nyújtjuk, és 2,5-3 cm-es pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Sütőpapíros tepsire tesszük őket, 20 percig kelesztjük, majd lekenjük a tetejüket lazán felvert tojássárgájával, és 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.

  • Előkészítési idő: 40 perc
  • Pihentetés: 65 perc
  • Sütés: 15-20 perc
  • Összesen: 120-125 perc
kolbaszos pogacsa
A kolbászos pogácsa tökéletes ízkombó (Fotó: Street Kitchen)

Ha ráéreztél a pogácsa készítésére:

Vajas pogácsa

Hajtogatott krumplis pogácsa

www.streetkitchen.hu

Viszonylag kevés ember akad, aki ne szeretné a pogácsát, hát még ha kolbász is van belesütve, akkor pláne csak mennyei lehet. Ki ne hagyd!

Hozzávalók

2 tepsi (kb. 50 db)
A tésztához
200 g
kolbász
150 g
tejföl
1 mk
cukor
45 g
friss élesztő
600 g
liszt
2 db
tojás
250 g
szoba-hőmérsékletű vaj
2 tk
A lekenéshez
1 db
tojássárgája

Zé kedvenc kolbászos pogácsa verzióját már ismered, de ez most valami új. A kolbászt apró kockákra vágjuk, 4-5 perc alatt egy serpenyőben kissé lepirítjuk, majd leszűrjük. Az a fontos, hogy süljön ki valamennyi zsír belőle, de ne szárítsuk ki! A tejfölhöz adjuk a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és elkeverjük. A lisztet, a tojásokat, a kisebb kockákra vágott vajat, a sót és a tejfölös-élesztős keveréket egy nagy dagasztótálba rakjuk, és bedagasztjuk a tésztát. Mikor már szép sima, pár mozdulattal beledagasztjuk a kolbászkockákat is, majd letakarva 45 percig pihentetjük.

Lisztezett deszkán 1-1,5 cm vastagra nyújtjuk, és 2,5-3 cm-es pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Sütőpapíros tepsire tesszük őket, 20 percig kelesztjük, majd lekenjük a tetejüket lazán felvert tojássárgájával, és 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.

  • Előkészítési idő: 40 perc
  • Pihentetés: 65 perc
  • Sütés: 15-20 perc
  • Összesen: 120-125 perc
kolbaszos pogacsa
A kolbászos pogácsa tökéletes ízkombó (Fotó: Street Kitchen)

Ha ráéreztél a pogácsa készítésére:

Vajas pogácsa

Hajtogatott krumplis pogácsa

Ha tetszett a Kolbászos pogácsa receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept