Pékség

Sajtos-baconöskifli

Sajtos-baconös kifli

Hozzávalók
80 g
vaj
500 ml
tej
0.5 ek
cukor
25 g
élesztő
1000 g
liszt
1 db
tojás
10 g
200 g
szeletelt bacon
300 g
trappista sajt
A kenéshez
1 db
tojás

Elkészítés

A sajtos kifli már önmagában is egy szuper, de nem álltunk meg itt, hanem adtunk még hozzá az egyik legkirályabb dologból, ami csak létezik, a bacönből!

Az tejet meglangyosítjuk, elkeverjük benne a cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt. Hagyjuk, hogy felfusson. 

A lisztet egy tálba szitáljuk, majd beleütünk egy tojást és beletesszük a vajat. Csinálunk egy krátert egészen az edény aljára, és oda szórjuk a sót, majd befedjük a liszttel. Ezt azért célszerű, mert ha a só közvetlenül érintkezik az élesztővel, akkor nehezebben tud megkelni a tészta. 

A bacont apró csíkokra vágjuk, és egy száraz serpenyőben kisütjük a zsírját. A bacont is a tálba szórjuk a többi alapanyaghoz. Géppel vagy kézzel addig dagasztjuk a tésztát, amíg össze nem áll, és el nem válik az edény falától. Ha összeállt a tészta, egy konyharuhával letakarjuk, és kb. 1 órát kelesztjük. 

Miután megkelt a tészta, enyhén lisztezett felületre borítjuk, és két egyenlő részre osztjuk. Az egyik adagot kör alakúra és kb. 3 mm vastagságúra nyújtjuk, majd 8 egyenlő részre vágjuk. Lereszeljük a sajtot, és a cikkek szélesebb szélére teszünk belőle egy keveset (kb. 1 csapott evőkanálnyit), majd kívülről befelé haladva feltekerjük a tésztákat, és kissé meghajtjuk, hogy még inkább kifli formájuk legyen. Ugyanígy járunk el a másik adag tésztával is. 

A tojást enyhén felverjük, és megkenjük vele a kiflik tetejét, majd megszórjuk reszelt sajttal. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt szép aranybarnára sütjük őket. Hagyjuk kicsit kihűlni, ha kibírjuk, és már falatozhatjuk is. 

Sajtos kifli

Ezeket is nézd meg:

Sajtos bundás kifli

Rongyos kifli

www.streetkitchen.hu

Imádom azokat a dolgokat, amik szinte bármilyen helyzetben megállják a helyüket. Ez a sajtos-baconos kifli pont ilyen. Legyen szó reggeliről, vacsoráról, baráti összejövetelekről vagy csak úgy, mert miért ne.

Hozzávalók

16 darabhoz
80 g
vaj
500 ml
tej
0.5 ek
cukor
25 g
élesztő
1000 g
liszt
1 db
tojás
10 g
200 g
szeletelt bacon
300 g
trappista sajt
A kenéshez
1 db
tojás

A sajtos kifli már önmagában is egy szuper, de nem álltunk meg itt, hanem adtunk még hozzá az egyik legkirályabb dologból, ami csak létezik, a bacönből!

Az tejet meglangyosítjuk, elkeverjük benne a cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt. Hagyjuk, hogy felfusson. 

A lisztet egy tálba szitáljuk, majd beleütünk egy tojást és beletesszük a vajat. Csinálunk egy krátert egészen az edény aljára, és oda szórjuk a sót, majd befedjük a liszttel. Ezt azért célszerű, mert ha a só közvetlenül érintkezik az élesztővel, akkor nehezebben tud megkelni a tészta. 

A bacont apró csíkokra vágjuk, és egy száraz serpenyőben kisütjük a zsírját. A bacont is a tálba szórjuk a többi alapanyaghoz. Géppel vagy kézzel addig dagasztjuk a tésztát, amíg össze nem áll, és el nem válik az edény falától. Ha összeállt a tészta, egy konyharuhával letakarjuk, és kb. 1 órát kelesztjük. 

Miután megkelt a tészta, enyhén lisztezett felületre borítjuk, és két egyenlő részre osztjuk. Az egyik adagot kör alakúra és kb. 3 mm vastagságúra nyújtjuk, majd 8 egyenlő részre vágjuk. Lereszeljük a sajtot, és a cikkek szélesebb szélére teszünk belőle egy keveset (kb. 1 csapott evőkanálnyit), majd kívülről befelé haladva feltekerjük a tésztákat, és kissé meghajtjuk, hogy még inkább kifli formájuk legyen. Ugyanígy járunk el a másik adag tésztával is. 

A tojást enyhén felverjük, és megkenjük vele a kiflik tetejét, majd megszórjuk reszelt sajttal. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt szép aranybarnára sütjük őket. Hagyjuk kicsit kihűlni, ha kibírjuk, és már falatozhatjuk is. 

Sajtos kifli

Ezeket is nézd meg:

Sajtos bundás kifli

Rongyos kifli

Ha tetszett a Sajtos-baconös kifli receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept