Hirdetés
Green Kitchen

Rongyos kifli

Hozzávalók

12
darabhoz
+
170 ml tej
50 g élesztő
20 g cukor
600 g liszt
140 g natúr joghurt
1 mk só
2 db tojás
180 g vaj

A kenéshez

1 db tojás
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:

Hirdetés

Rongyos kifli

A rongyos kifli lényegében egy croissant, csak talán kissé rusztikusabb kinézettel és egyszerűbb elkészítési móddal. Amíg a croissant tésztájába belehajtogatjuk a vajat, és folyamatosan hűtjük, ezzel nincs annyi macera, mégis vajas, belül puha, kívül „ropogósabb”, csodás kifliket kapunk végeredményül. ;)
Kipróbáltam, jóóó lett!
19
Hirdetés

Hozzávalók

12
darabhoz
+
170 ml tej
50 g élesztő
20 g cukor
600 g liszt
140 g natúr joghurt
1 mk só
2 db tojás
180 g vaj

A kenéshez

1 db tojás
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:


Hirdetés

A tejet meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt, beleszórjuk a cukrot, és félrerakjuk. Egy nagyobb üstbe mérjük a lisztet, a joghurtot, a sót és a tojásokat, majd hozzáöntjük az élesztős tejet, és alaposan összekeverjük a tésztát. Egy fóliát rakunk a tetejére, és 50 percre hűtőbe rakjuk. 

A pihentetés után a tésztát kissé átgyúrjuk, majd nyolc részre osztjuk, gombóccá formázzuk, és kör alakúra nyújtjuk. A vajat 7 részre osztjuk, majd a tésztakorongokat egymásra rétegezzük úgy, hogy mindegyik réteg közé kenünk 1-1 adag vajat. Az egymásra rétegezett tésztát olyan vékonyra nyújtjuk, amennyire tudjuk, majd átlósan 12 részre vágjuk. 

Mind a 12 háromszöget a szélesebb végétől haladva feltekerjük, és 3-4 ujjnyi távolságra, sütőpapíros tepsire rakjuk őket. Letakarva, 30 percet kelesztjük a kifliket, majd lekenjük tojással, és 175 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük őket.

Rongyos kifli
Rongyos kifli

Ha tetszett a rongyos kifli receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások