Hozzávalók
- 170 ml tej
- 50 g élesztő
- 20 g cukor
- 600 g liszt
- 140 g natúr joghurt
- 1 mk só
- 2 db tojás
- 180 g vaj
A kenéshez
- 1 db tojás
Hozzávalók
- 170 ml tej
- 50 g élesztő
- 20 g cukor
- 600 g liszt
- 140 g natúr joghurt
- 1 mk só
- 2 db tojás
- 180 g vaj
A kenéshez
- 1 db tojás
A tejet meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt, beleszórjuk a cukrot, és félrerakjuk. Egy nagyobb üstbe mérjük a lisztet, a joghurtot, a sót és a tojásokat, majd hozzáöntjük az élesztős tejet, és alaposan összekeverjük a tésztát. Egy fóliát rakunk a tetejére, és 50 percre hűtőbe rakjuk.
A pihentetés után a tésztát kissé átgyúrjuk, majd nyolc részre osztjuk, gombóccá formázzuk, és kör alakúra nyújtjuk. A vajat 7 részre osztjuk, majd a tésztakorongokat egymásra rétegezzük úgy, hogy mindegyik réteg közé kenünk 1-1 adag vajat. Az egymásra rétegezett tésztát olyan vékonyra nyújtjuk, amennyire tudjuk, majd átlósan 12 részre vágjuk.
Mind a 12 háromszöget a szélesebb végétől haladva feltekerjük, és 3-4 ujjnyi távolságra, sütőpapíros tepsire rakjuk őket. Letakarva, 30 percet kelesztjük a kifliket, majd lekenjük tojással, és 175 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük őket.
Ha tetszett a rongyos kifli receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!