Pékség

Teljeskiőrlésűsajtospogácsa

Teljes kiőrlésű sajtos pogácsa

Hozzávalók
250 ml
langyos tej
7 g
porélesztő
1 db
tojássárgája
1 db
tojás
180 g
puha vaj
2 ek
tejföl
400 g
teljes kiőrlésű liszt
100 g
liszt
2 tk
70 g
parmezán
110 g
gouda sajt
A tetejére
1 db
tojás
100 g
gouda sajt

Elkészítés

A teljes kiőrlésű sajtos pogácsa elkészítéséhez egy dagasztótálba tesszük a tejet, és belekeverjük az élesztőt. Hagyjuk 2 percig állni, majd beletesszük a többi hozzávalót és a reszelt sajtokat. Nagyjából összekeverjük, majd alaposan kidagasztjuk géppel vagy kézzel.

Mivel ez egy nehezebb, zsírosabb tészta, ezért tovább kell keleszteni meleg helyen, mint a sima lisztből készült tésztákat. A tésztát egy tálba tesszük, lefedjük, és legalább 100 percig kelesztjük. Ennyi idő alatt a duplájára nő.

Ezután enyhén lisztezett deszkán 2 cm vastagra kinyújtjuk, és tetszőleges nagyságú pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, én 5 cm átmérőjűt használtam. Ezután sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk egymástól kb. 5 cm-re. A tetejét beirdaljuk, lekenjük a felvert tojással, és megszórjuk 1-1 nagy csipet reszelt sajttal. 180 fokos sütőben 28-30 perc alatt megsütjük.

teljes kiőrlésű sajtos pogácsa

Előkészítés: 10 perc
Sütés: 30 perc
Kelesztés: 100 perc
Összesen: 140 perc

Még több fantasztikus pogi recept:

Túrós zabpogácsa
Hajtogatott krumplis pogácsa
Extra sajtos-ricottás babapogácsa

www.streetkitchen.hu

Sajtos pogácsa azoknak, akik kicsit jobban odafigyelnek, hogy teljes kiőrlésű lisztből készült péksütiket egyenek. Erre a receptre is igaz, hogy dupla adaggal érdemes indítani, hiszen tökéletesen fagyasztható.

Hozzávalók

35 darabhoz
250 ml
langyos tej
7 g
porélesztő
1 db
tojássárgája
1 db
tojás
180 g
puha vaj
2 ek
tejföl
400 g
teljes kiőrlésű liszt
100 g
liszt
2 tk
70 g
parmezán
110 g
gouda sajt
A tetejére
1 db
tojás
100 g
gouda sajt

A teljes kiőrlésű sajtos pogácsa elkészítéséhez egy dagasztótálba tesszük a tejet, és belekeverjük az élesztőt. Hagyjuk 2 percig állni, majd beletesszük a többi hozzávalót és a reszelt sajtokat. Nagyjából összekeverjük, majd alaposan kidagasztjuk géppel vagy kézzel.

Mivel ez egy nehezebb, zsírosabb tészta, ezért tovább kell keleszteni meleg helyen, mint a sima lisztből készült tésztákat. A tésztát egy tálba tesszük, lefedjük, és legalább 100 percig kelesztjük. Ennyi idő alatt a duplájára nő.

Ezután enyhén lisztezett deszkán 2 cm vastagra kinyújtjuk, és tetszőleges nagyságú pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, én 5 cm átmérőjűt használtam. Ezután sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk egymástól kb. 5 cm-re. A tetejét beirdaljuk, lekenjük a felvert tojással, és megszórjuk 1-1 nagy csipet reszelt sajttal. 180 fokos sütőben 28-30 perc alatt megsütjük.

teljes kiőrlésű sajtos pogácsa

Előkészítés: 10 perc
Sütés: 30 perc
Kelesztés: 100 perc
Összesen: 140 perc

Még több fantasztikus pogi recept:

Túrós zabpogácsa
Hajtogatott krumplis pogácsa
Extra sajtos-ricottás babapogácsa

Ha tetszett a Teljes kiőrlésű sajtos pogácsa receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept