Hozzávalók
- 450 g túró
- 100 g zabpehely
- 100 g zabliszt
- 2 db tojás
- 1 tk só
- 1 mk sütőpor
- 150 g trappista sajt
Hozzávalók
- 450 g túró
- 100 g zabpehely
- 100 g zabliszt
- 2 db tojás
- 1 tk só
- 1 mk sütőpor
- 150 g trappista sajt
A túrós zabpogácsa elkészítéséhez egy keverőtálba tesszük a túrót, a zabpelyhet, a zablisztet, a tojásokat, a sót és a sütőport, és jól összedolgozzuk. 30 percre félretesszük, hogy a zab kissé megszívja magát.
Ezután kézzel vagy sodrófával kb. 1,5 cm vastagságúra nyújtjuk a tésztát, és egy 4 cm-es pogácsaszaggatóval – ha nincs, akkor enyhén nedves vagy olajos kézzel – kis pogácsákat szaggatunk belőle, majd egy sütőpapírral borított tepsire tesszük. A tetejét megszórjuk a reszelt sajttal, és 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük.
- Előkészítési idő: 5 perc
- Pihentetési idő: 30 perc
- Sütési idő: 20 perc
- Összesen: 55 perc
Ha tetszett a túrós zabpogácsa receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!