Túrós zabpogácsa

Hozzávalók

24
darab 4 centis pogácsához
+
450 g túró
100 g zabpehely
100 g zabliszt
2 db tojás
1 tk só
1 mk sütőpor
150 g trappista sajt
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Túrós zabpogácsa

Nem mondom, hogy hatalmas diétázó hírében állok, de ezt a pogácsát sokszor szoktuk otthon a feleségemmel, esti nasi gyanánt készíteni, hiszen nem okoz akkora bűntudatot az elfogyasztása. Még ha egy egész tepsivel benyomok belőle, akkor sem.
Kipróbáltam, jóóó lett!
19
Hirdetés

Hozzávalók

24
darab 4 centis pogácsához
+
450 g túró
100 g zabpehely
100 g zabliszt
2 db tojás
1 tk só
1 mk sütőpor
150 g trappista sajt
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A túrós zabpogácsa elkészítéséhez egy keverőtálba tesszük a túrót, a zabpelyhet, a zablisztet, a tojásokat, a sót és a sütőport, és jól összedolgozzuk. 30 percre félretesszük, hogy a zab kissé megszívja magát.

Ezután kézzel vagy sodrófával kb. 1,5 cm vastagságúra nyújtjuk a tésztát, és egy 4 cm-es pogácsaszaggatóval – ha nincs, akkor enyhén nedves vagy olajos kézzel – kis pogácsákat szaggatunk belőle, majd egy sütőpapírral borított tepsire tesszük. A tetejét megszórjuk a reszelt sajttal, és 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük.

Túrós zabpogácsa
  • Előkészítési idő: 5 perc
  • Pihentetési idő: 30 perc
  • Sütési idő: 20 perc
  • Összesen: 55 perc

Ha tetszett a túrós zabpogácsa receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?