Pékség

Triplakakaóscsiga

Tripla kakaós csiga
tripla kakaós csiga, kelt tészta recept

Hozzávalók
A tésztához
40 g
élesztő
170 ml
tej
50 g
cukor
470 g
liszt
30 g
kakaópor
2 db
tojás
1 db
tojássárgája
1 csipet
50 g
olvasztott vaj
A töltelékhez
120 g
olvasztott vaj
3 ek
kakaópor
80 g
cukor
150 g
tejcsoki

Elkészítés

A kakaós csiga tésztájához az élesztőt belemorzsoljuk a meleg tejbe, beleszórjuk a cukrot, és hagyjuk, hogy felfusson. A lisztet és a kakaóport egy tálba mérjük, hozzáadjuk a tojásokat, a tojássárgáját, a sót és az élesztős tejet, és elkezdjük összeállítani a tésztát. Végül hozzácsorgatjuk az olvasztott vajat is, és szép, sima tésztát dagasztunk belőle. Meleg, szélmentes helyen, letakarva 40-50 percig kelesztjük, majd kicsit átgyúrjuk, és lisztezett felületen kb. 40 x 25 cm-es téglalappá nyújtjuk. 

A töltelékhez való vajat összekeverjük a kakaóporral és a cukorral, és a tésztára kenjük. A hosszabbik oldala mentén feltekerjük a tésztát, és 1,5-2 ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. Sütőpapírral bélelt sütőtepsibe rakjuk a csigákat, kisujjnyi távolságra egymástól, és letakarva 25-30 percig kelesztjük meleg, szélmentes helyen.

Mikor megkeltek a csigák, a tejcsokit kisebb kockákra vágjuk, és megszórjuk vele a tetejüket, majd betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe 18-20 percre. Még melegen kevés tejjel megkenjük a csigák tetejét, amitől még puhábbak lesznek. 

Tripla kakaós csiga
Tripla kakaós csiga

 

Még több péksüti recept:

Körtés-kéksajtos kalács

Céklás-fahéjas párnácskák

Nagyiféle kapros-túrós pite

www.streetkitchen.hu

A kakaós csiga önmagában is elég brutál. Amikor a cukros, vajas kakaó kissé kifolyik a tészta közül, és alul megpirul, a csigák közepe szaftos, a szélük ropogósabb, mégis pihe-puha az egész... Na, ennek a csigának most még a tésztája is kakaós, éééés még tejcsoki is került a töltelékbe, szóval csokiimádóknak kötelező darab lesz!

Hozzávalók

1 30 x 25-ös tepsihez
A tésztához
40 g
élesztő
170 ml
tej
50 g
cukor
470 g
liszt
30 g
kakaópor
2 db
tojás
1 db
tojássárgája
1 csipet
50 g
olvasztott vaj
A töltelékhez
120 g
olvasztott vaj
3 ek
kakaópor
80 g
cukor
150 g
tejcsoki

A kakaós csiga tésztájához az élesztőt belemorzsoljuk a meleg tejbe, beleszórjuk a cukrot, és hagyjuk, hogy felfusson. A lisztet és a kakaóport egy tálba mérjük, hozzáadjuk a tojásokat, a tojássárgáját, a sót és az élesztős tejet, és elkezdjük összeállítani a tésztát. Végül hozzácsorgatjuk az olvasztott vajat is, és szép, sima tésztát dagasztunk belőle. Meleg, szélmentes helyen, letakarva 40-50 percig kelesztjük, majd kicsit átgyúrjuk, és lisztezett felületen kb. 40 x 25 cm-es téglalappá nyújtjuk. 

A töltelékhez való vajat összekeverjük a kakaóporral és a cukorral, és a tésztára kenjük. A hosszabbik oldala mentén feltekerjük a tésztát, és 1,5-2 ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. Sütőpapírral bélelt sütőtepsibe rakjuk a csigákat, kisujjnyi távolságra egymástól, és letakarva 25-30 percig kelesztjük meleg, szélmentes helyen.

Mikor megkeltek a csigák, a tejcsokit kisebb kockákra vágjuk, és megszórjuk vele a tetejüket, majd betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe 18-20 percre. Még melegen kevés tejjel megkenjük a csigák tetejét, amitől még puhábbak lesznek. 

Tripla kakaós csiga
Tripla kakaós csiga

 

Még több péksüti recept:

Körtés-kéksajtos kalács

Céklás-fahéjas párnácskák

Nagyiféle kapros-túrós pite

Ha tetszett a Tripla kakaós csiga receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept