Hozzávalók
A tésztához
- 500 g liszt
- 200 g porcukor
- 6 g sütőpor
- 1 csipet só
- 250 g vaj
- 2 db tojássárgája
- 4 ek tejföl
- 1 db citrom héja
A töltelékhez
- 500 g túró
- 2 db tojás
- 150 g porcukor
- 4 ek búzadara
- 1 db citrom
- 1 kis csokor kapor
A lekenéshez
- 1 db tojás
A díszítéshez
- 3 ek porcukor
Hozzávalók
A tésztához
- 500 g liszt
- 200 g porcukor
- 6 g sütőpor
- 1 csipet só
- 250 g vaj
- 2 db tojássárgája
- 4 ek tejföl
- 1 db citrom héja
A töltelékhez
- 500 g túró
- 2 db tojás
- 150 g porcukor
- 4 ek búzadara
- 1 db citrom
- 1 kis csokor kapor
A lekenéshez
- 1 db tojás
A díszítéshez
- 3 ek porcukor
A kapros-túrós pite elkészítését a tésztával kezdjük, ehhez egy keverőtálban összekeverjük a lisztet, a cukrot, a sütőport és a sót, majd a lisztbe belemorzsoljuk a hideg vajat. Ezután hozzáadjuk a tojásokat, a tejfölt és a citromhéjat, és az egészet alaposan összegyúrjuk egynemű tésztává.
A tésztát kettéosztjuk, körülbelül a háromnegyedét lisztezett felületen, a piteformának megfelelő nagyságúra nyújtjuk. Ha ezzel megvagyunk, a kivajazott formába helyezzük.
Egy másik tálban összekeverjük a túrót a tojással és a cukorral, majd hozzáadjuk a búzadarát, a citrom levét és a héját, végezetül az apróra vágott kaprot. A kész tölteléket a piteformába rakott tésztára kanalazzuk, elegyengetjük, majd kinyújtjuk a másik tésztát is, és befedjük vele a tölteléket.
A pite tetejét sütés előtt lekenjük tojással, és díszítésként villával becsíkozzuk, utána itt ott megszurkáljuk. 170 fokra előmelegített sütőben 45-50 perc alatt készre sütjük.
A kihűlt pitét porcukorral megszórva tálaljuk.
Ha tetszett a nagyiféle kapros-túrós pite receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!