Pékség

Újhagymáspogácsa

Újhagymás pogácsa

Hozzávalók
A tésztához
3 szál
újhagyma
2 ek
olaj
150 g
tejföl
1 mk
cukor
45 g
friss élesztő
600 g
liszt
2 db
tojás
250 g
szoba-hőmérsékletű vaj
2 tk
A lekenéshez
2 db
tojássárgája

Elkészítés

Az újhagymás pogácsa mi mással kezdődne, mint hogy az újhagymát karikákra vágjuk, és egy serpenyőben közepes lángon, az olajon 4-5 perc alatt egy kissé lepirítjuk. Félre rakjuk hűlni. A tejfölhöz adjuk a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és elkeverjük. A lisztet, a tojásokat, a kisebb kockákra vágott vajat, a sót és a tejfölös-élesztős keveréket egy nagy dagasztótálba rakjuk, és bedagasztjuk a tésztát. Mikor már szép sima, pár mozdulattal beledagasztjuk az újhagymát is, majd letakarva 45 percig pihentetjük.

Lisztezett deszkán 1-1,5 cm vastagra nyújtjuk, és kb. 2,5 cm-es pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Sütőpapíros tepsire tesszük őket, 20 percig kelesztjük, majd lekenjük a tetejüket lazán felvert tojássárgájával, és 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.

  • Előkészítés és első kelesztés: 60 perc
  • Formázás és második kelesztés: 30 perc
  • Sütés: 15-20 perc
  • Összesen: 105-110 perc
Újhagymás pogácsa
Újhagymás pogácsa (Fotó: Street Kitchen)

Még akad BŐVEN pogácsa recept a Street Kitchen oldalán, íme néhány:

Laktózmentes tökmagos-kakukkfüves pogácsa

Kolbászos pogácsa

Malac pogácsa

www.streetkitchen.hu

A finom, zsenge újhagymákkal egy puha pogácsát is fel lehet dobni, szóval bátran próbáljátok ki ezt a receptet!

Hozzávalók

50 darab
A tésztához
3 szál
újhagyma
2 ek
olaj
150 g
tejföl
1 mk
cukor
45 g
friss élesztő
600 g
liszt
2 db
tojás
250 g
szoba-hőmérsékletű vaj
2 tk
A lekenéshez
2 db
tojássárgája

Az újhagymás pogácsa mi mással kezdődne, mint hogy az újhagymát karikákra vágjuk, és egy serpenyőben közepes lángon, az olajon 4-5 perc alatt egy kissé lepirítjuk. Félre rakjuk hűlni. A tejfölhöz adjuk a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és elkeverjük. A lisztet, a tojásokat, a kisebb kockákra vágott vajat, a sót és a tejfölös-élesztős keveréket egy nagy dagasztótálba rakjuk, és bedagasztjuk a tésztát. Mikor már szép sima, pár mozdulattal beledagasztjuk az újhagymát is, majd letakarva 45 percig pihentetjük.

Lisztezett deszkán 1-1,5 cm vastagra nyújtjuk, és kb. 2,5 cm-es pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Sütőpapíros tepsire tesszük őket, 20 percig kelesztjük, majd lekenjük a tetejüket lazán felvert tojássárgájával, és 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.

  • Előkészítés és első kelesztés: 60 perc
  • Formázás és második kelesztés: 30 perc
  • Sütés: 15-20 perc
  • Összesen: 105-110 perc
Újhagymás pogácsa
Újhagymás pogácsa (Fotó: Street Kitchen)

Még akad BŐVEN pogácsa recept a Street Kitchen oldalán, íme néhány:

Laktózmentes tökmagos-kakukkfüves pogácsa

Kolbászos pogácsa

Malac pogácsa

Ha tetszett az Újhagymás pogácsa receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept