Fantasztikus desszertek

Castagnole,amegúszósabbfánk

Castagnole, a megúszósabb fánk

Hozzávalók
80 g
cukor
10 g
vaníliás cukor
3 db
tojás
2 ek
rum
400 g
liszt
10 g
sütőpor
1 csipet
1 db
narancs
1 db
citrom
bő olaj a sütéshez
cukor a hempergetéshez
100 g
vaj

Elkészítés
A vajat kihabosítjuk a cukorral és vaníliás cukorral, majd belekeverjük a tojásokat és a rumot is. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a sóval, hozzáadjuk a tojásos-vajas keverékhez és belereszeljük a narancs és a citrom héját is. 20-30 percre hűtőbe tesszük, hogy kihűljön és formázható legyen. Kb 3 centi átmérőjű golyókat formázunk a masszából, és 160 fokos olajban, aranybarnára sütjük a golyókat. Egyszerre 3-4 fánknál ne süssünk többet, mert sülés közben megnőnek. Még forrón kristálycukorba hempergetjük őket.
Ha tetszett a castagnole receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

www.streetkitchen.hu

Ha fánkra vágysz, de nincs kedved szórakozni a tészta kelesztésével, akkor próbáld ki ezeket a kis fánkgolyócskákat!

Hozzávalók

2 főre
80 g
cukor
10 g
vaníliás cukor
3 db
tojás
2 ek
rum
400 g
liszt
10 g
sütőpor
1 csipet
1 db
narancs
1 db
citrom
bő olaj a sütéshez
cukor a hempergetéshez
100 g
vaj
A vajat kihabosítjuk a cukorral és vaníliás cukorral, majd belekeverjük a tojásokat és a rumot is. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a sóval, hozzáadjuk a tojásos-vajas keverékhez és belereszeljük a narancs és a citrom héját is. 20-30 percre hűtőbe tesszük, hogy kihűljön és formázható legyen. Kb 3 centi átmérőjű golyókat formázunk a masszából, és 160 fokos olajban, aranybarnára sütjük a golyókat. Egyszerre 3-4 fánknál ne süssünk többet, mert sülés közben megnőnek. Még forrón kristálycukorba hempergetjük őket.
Ha tetszett a castagnole receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ha tetszett a Castagnole, a megúszósabb fánk receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept