A csirkemelleket vastagabb szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, és magas hőfokon, egy serpenyőben, az olajon oldalanként 2-2 perc alatt lepirítjuk. Utána lejjebb vesszük a hőfokot, mellé dobjuk a vajat, hozzáadjuk a citrom reszelt héját és kifacsart levét, és felöntjük tejszínnel. Majd az egészet berakjuk a 180 fokra előmelegített sütőbe 10 percre.
A karfiolról leszedjük a szárát, kivágjuk a torzsáját, majd ezeket félretesszük másnapi felhasználásra. A karfiolt rózsáira szedjük, és egy késes aprítóban durvára zúzzuk.
A karfiol morzsát egy tálba szedjük, és hozzákeverjük a kurkumát és a garam masalát. Sózzuk, majd alaposan összekeverjük. A petrezselyem szárát finomra vágjuk, a leveleit pedig durvára aprítjuk, és ez is mehet a karfiolhoz az apró kockákra vágott uborkával, lila hagymával és paradicsommal együtt. Mehet bele a gránátalma kiütögetett magja, a citromlé és az olívaolaj. Összeforgatjuk, és a tetejére szórjuk a felaprított mentát.
A spárgát meghámozzuk, a fejeket kb. 6-7 cm-nél levágjuk és sós vízbe állítva megpároljuk. A szárakat pedig félretesszük másnapra.
A kész csirkét a karfioltabuléval, a megpárolt spárgafejekkel és egy gerezd citrommal tálaljuk.
Citromoscsirkekarfiolrizsestabulévalészöldspárgával
Citromos csirke karfiolrizses tabuléval és zöld spárgával, vagy másik nevén, a „próbáljunk egészségesen élni, de azért legyen finom” menü. Még spárga is került bele, nehogy elszalasszuk a szezonális zöldségeket!
Ez a tányér nem csak gyönyörű, de elképesztően finom is. Tökéletes frissességet ad a citromos hús, a spárga és a könnyed tabulé. A tabulé egy libanoni petrezselyemsaláta, ami egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Nem hiába, hiszen szuperül kiegészíti a húsos ételeket, mint például ebben a receptben is.
Hozzávalók
A tabuléhoz
A spárgához
A tálaláshoz
Elkészítés
A csirkemelleket vastagabb szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, és magas hőfokon, egy serpenyőben, az olajon oldalanként 2-2 perc alatt lepirítjuk. Utána lejjebb vesszük a hőfokot, mellé dobjuk a vajat, hozzáadjuk a citrom reszelt héját és kifacsart levét, és felöntjük tejszínnel. Majd az egészet berakjuk a 180 fokra előmelegített sütőbe 10 percre.
A karfiolról leszedjük a szárát, kivágjuk a torzsáját, majd ezeket félretesszük másnapi felhasználásra. A karfiolt rózsáira szedjük, és egy késes aprítóban durvára zúzzuk.
A karfiol morzsát egy tálba szedjük, és hozzákeverjük a kurkumát és a garam masalát. Sózzuk, majd alaposan összekeverjük. A petrezselyem szárát finomra vágjuk, a leveleit pedig durvára aprítjuk, és ez is mehet a karfiolhoz az apró kockákra vágott uborkával, lila hagymával és paradicsommal együtt. Mehet bele a gránátalma kiütögetett magja, a citromlé és az olívaolaj. Összeforgatjuk, és a tetejére szórjuk a felaprított mentát.
A spárgát meghámozzuk, a fejeket kb. 6-7 cm-nél levágjuk és sós vízbe állítva megpároljuk. A szárakat pedig félretesszük másnapra.
A kész csirkét a karfioltabuléval, a megpárolt spárgafejekkel és egy gerezd citrommal tálaljuk.

Hasonlóan izgalmas csirkés receptek:
Ha tetszett a Citromos csirke karfiolrizses tabuléval és zöld spárgával receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!