Hozzávalók
A püréhez
- 500 g burgonya
- só
- 50 g kókuszolaj
- 80 g bébispenót
- bors
A spenótos-csirkés raguhoz
- 2 fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 1 ek kókuszolaj
- 400 g csirkemellfilé
- 4 gerezd fokhagyma
- 150 g bébispenót
- 400 ml habtejszín
- só, bors
Krémes spenótos csirke spenótos burgonyapürével
Hozzávalók
A püréhez
- 500 g burgonya
- só
- 50 g kókuszolaj
- 80 g bébispenót
- bors
A spenótos-csirkés raguhoz
- 2 fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 1 ek kókuszolaj
- 400 g csirkemellfilé
- 4 gerezd fokhagyma
- 150 g bébispenót
- 400 ml habtejszín
- só, bors
A püréhez a burgonyákat megpucoljuk, majd 1 cm-es kockákra vágjuk, és forrásban lévő, sós vízben puhára főzzük. Mikor megfőtt, a kókuszolajjal, a spenóttal, sóval és borssal krémesre turmixoljuk egy turmixgépben. Ezután esünk neki a spenótos csirke ragujának!
A raguhoz a vöröshagymát finomra vágjuk, majd egy serpenyőben kevés kókuszolajon elkezdjük lepirítani. 4-5 perc pirítás után mehet hozzá a 1,5 cm-es kockára vágott csirkemell, és addig pirítjuk, míg a hús kifehéredik, és aranybarna színe kezd lenni. Ekkor hozzádobjuk a zúzott fokhagymagerezdeket és a bébispenótot is. Mikor megfonnyadt a spenót, felöntjük a tejszínnel, sózzuk, borsozzuk, és 6-7 perc alatt összerottyantjuk. A ragunkat a spenótos burgonyapürével tálaljuk.
- Elkészítési idő: 40 perc
Ha tetszett a krémes spenótos csirke spenótos burgonyapürével receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
Ha te is tolod az edzéseket, vagy csak szeretnél odafigyelni arra, hogy mit is eszel, akkor ajánlunk neked még néhány fitt kaját!
Mexikói csirkeragu quinoával és babbal