Serpenyőt hevítünk, a mézet kicsit lekaramellizáljuk benne, majd felöntjük a narancslével és a felére visszaforraljuk. Hozzáadjuk a chiliszószt, a fokhagymaport és az őrölt gyömbért, és felöntjük a szójaszósszal. Az egészet néhány percig rotyogtatjuk, majd beállítjuk az ízét a sóval, és egy kicsit besűrítjük a vízzel elkevert keményítővel. Pár percig forraljuk, majd félretesszük.
A rizst átmossuk, mikrózható edénybe tesszük, felöntjük a vízzel, majd sózzuk és lefedve készre pároljuk. Amikor elkészült, kikeverjük belőle a gőzt, majd vajjal vagy olajjal átforgatjuk, hogy fényes legyen, és ne tapadjon össze.
A karajt felkockázzuk, megsózzuk, és összeforgatjuk a keményítővel.
Serpenyőt hevítünk, és az olajon erősen körbepirítjuk a húskockákat, majd rálocsoljuk a sűrű szószunkat, és az egészet 2-3 percig forraljuk.
Rizzsel és egy kis friss zöld fűszerrel megszórva tálaljuk.
