A lasagne lecsóval recept elkészítéséhez a kenyérszalonnát felkockázzuk, és egy lábasban, közepes lángon kipirítjuk a zsírját. Rádobjuk a vékony szeletekre vágott kolozsvári szalonnát is, és ha az is megpirult, felöntjük a lecsóval. Összeforraljuk és elzárjuk a tűzhelyet.
A besamelhez a tejet felrakjuk melegedni egy nagyobb lábosban, sózzuk és belereszeljük a szerecsendiót. A vajat felolvasztjuk egy másik lábosban, és közepes lángon 1 percig pirítjuk benne a lisztet. Felöntjük a tej felével és habverővel simára keverjük, majd hozzáöntjük a többi tejet is, és közepes lángon, gyakran kevergetve felforraljuk.
A füstölt-főtt lapockát vékony szeletekre vágjuk.
Jöhet a lasagne összeállítása! A tepsi alján szétterítünk egy kevés besamelt, erre jöhet egy réteg tészta, majd a felszeletelt lapocka és végül a lecsó. Újra besamel, tészta, füstölt hús és lecsó következik – összesen négy réteg tésztát rakunk le így a tepsibe. Az utolsó réteg tetején szétterítjük a maradék besamelt és megszórjuk reszelt parmezánnal. 200 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük.

- Elkészítési idő: 45 perc
- Sütési idő: 25 perc
Keresd az új, nyári magazint az újságárusoknál, benzinkutakon és a szupermarketek polcain!