Brutális kaják

Lasagnelecsóval

Lasagne lecsóval

Hozzávalók
50 g
kenyérszalonna
120 g
kolozsvári szalonna
600 g
lecsó
400 g
füstölt-főtt lapocka
350 g
lasagnetészta
60 g
parmezán
A besamelhez
2 l
tej
0.25 db
szerecsendió
150 g
vaj
150 g
finomliszt

Elkészítés

A lasagne lecsóval recept elkészítéséhez a kenyérszalonnát felkockázzuk, és egy lábasban, közepes lángon kipirítjuk a zsírját. Rádobjuk a vékony szeletekre vágott kolozsvári szalonnát is, és ha az is megpirult, felöntjük a lecsóval. Összeforraljuk és elzárjuk a tűzhelyet. 

A besamelhez a tejet felrakjuk melegedni egy nagyobb lábosban, sózzuk és belereszeljük a szerecsendiót. A vajat felolvasztjuk egy másik lábosban, és közepes lángon 1 percig pirítjuk benne a lisztet. Felöntjük a tej felével és habverővel simára keverjük, majd hozzáöntjük a többi tejet is, és közepes lángon, gyakran kevergetve felforraljuk.

A füstölt-főtt lapockát vékony szeletekre vágjuk. 

Jöhet a lasagne összeállítása! A tepsi alján szétterítünk egy kevés besamelt, erre jöhet egy réteg tészta, majd a felszeletelt lapocka és végül a lecsó. Újra besamel, tészta, füstölt hús és lecsó következik – összesen négy réteg tésztát rakunk le így a tepsibe. Az utolsó réteg tetején szétterítjük a maradék besamelt és megszórjuk reszelt parmezánnal. 200 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük. 

lasagne-lecsoval
Lasagne lecsóval (Fotó: Erdőháti Áron)
  • Elkészítési idő: 45 perc
  • Sütési idő: 25 perc
Keresd az új, nyári magazint az újságárusoknál, benzinkutakon és a szupermarketek polcain!

www.streetkitchen.hu

Miért ne lehetne a lasagnelapokat lecsóval rétegezni? Az eredetihez hasonlóan besamelt is készítettem, így lett krémes, mégis nyáriasan friss ez az olasz-magyar fúziós kaja.

Hozzávalók

1 30 x 20 cm-es tepsihez
50 g
kenyérszalonna
120 g
kolozsvári szalonna
600 g
lecsó
400 g
füstölt-főtt lapocka
350 g
lasagnetészta
60 g
parmezán
A besamelhez
2 l
tej
0.25 db
szerecsendió
150 g
vaj
150 g
finomliszt

A lasagne lecsóval recept elkészítéséhez a kenyérszalonnát felkockázzuk, és egy lábasban, közepes lángon kipirítjuk a zsírját. Rádobjuk a vékony szeletekre vágott kolozsvári szalonnát is, és ha az is megpirult, felöntjük a lecsóval. Összeforraljuk és elzárjuk a tűzhelyet. 

A besamelhez a tejet felrakjuk melegedni egy nagyobb lábosban, sózzuk és belereszeljük a szerecsendiót. A vajat felolvasztjuk egy másik lábosban, és közepes lángon 1 percig pirítjuk benne a lisztet. Felöntjük a tej felével és habverővel simára keverjük, majd hozzáöntjük a többi tejet is, és közepes lángon, gyakran kevergetve felforraljuk.

A füstölt-főtt lapockát vékony szeletekre vágjuk. 

Jöhet a lasagne összeállítása! A tepsi alján szétterítünk egy kevés besamelt, erre jöhet egy réteg tészta, majd a felszeletelt lapocka és végül a lecsó. Újra besamel, tészta, füstölt hús és lecsó következik – összesen négy réteg tésztát rakunk le így a tepsibe. Az utolsó réteg tetején szétterítjük a maradék besamelt és megszórjuk reszelt parmezánnal. 200 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük. 

lasagne-lecsoval
Lasagne lecsóval (Fotó: Erdőháti Áron)
  • Elkészítési idő: 45 perc
  • Sütési idő: 25 perc
Keresd az új, nyári magazint az újságárusoknál, benzinkutakon és a szupermarketek polcain!

Ha tetszett a Lasagne lecsóval receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept