A mángold főzelék elkészítése egyáltalán nem bonyolult, mutatjuk is! A mángold szárát levágjuk, a leveleket alaposan megmossuk és nagyobb darabokra tépjük vagy vágjuk. A szárakat is felhasználhatjuk, ha apróra daraboljuk őket.
Egy közepes méretű lábasban felmelegítjük a vajat, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, és 1-2 percig közepes lángon pirítjuk, amíg illatos lesz.
Hozzáadjuk a mángoldot, és fedő alatt 5-7 percig pároljuk, amíg megfonnyad és megpuhul. Ha a szárakat is felhasználjuk, azokat először 3-4 percig pároljuk, majd utána adjuk hozzá a leveleket.
A mángoldra szórjuk a lisztet, és alaposan elkeverjük. Fokozatosan hozzáöntjük a tejet, közben folyamatosan kevergetjük, hogy csomómentes legyen, majd a tejszínt is hozzáadjuk.
Sóval, borssal és egy csipet szerecsendióval ízesítjük. Közepes lángon, folyamatos keverés mellett további 5-7 percig főzzük, amíg a főzelék besűrűsödik.
Tükörtojással tálaljuk.
Mángoldfőzelék
Őszintén szólva nem hittem, hogy ez az étel jó lehet, de határozottan meglepő lett a végeredmény, ugyanis nagyon finom volt! Ha te is szeretnél meglepődni, akkor semmiképp ne hagyd ki ezt a főzeléket!
Ha unod már a spenótot, ideje kipróbálnod a mangoldfőzeléket! Ez a szuperzöld levélzöldség enyhén földes, mégis friss ízével tökéletes alternatíva, ráadásul tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal.
Hozzávalók
A tálaláshoz
Elkészítés
A mángold főzelék elkészítése egyáltalán nem bonyolult, mutatjuk is! A mángold szárát levágjuk, a leveleket alaposan megmossuk és nagyobb darabokra tépjük vagy vágjuk. A szárakat is felhasználhatjuk, ha apróra daraboljuk őket.
Egy közepes méretű lábasban felmelegítjük a vajat, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, és 1-2 percig közepes lángon pirítjuk, amíg illatos lesz.
Hozzáadjuk a mángoldot, és fedő alatt 5-7 percig pároljuk, amíg megfonnyad és megpuhul. Ha a szárakat is felhasználjuk, azokat először 3-4 percig pároljuk, majd utána adjuk hozzá a leveleket.
A mángoldra szórjuk a lisztet, és alaposan elkeverjük. Fokozatosan hozzáöntjük a tejet, közben folyamatosan kevergetjük, hogy csomómentes legyen, majd a tejszínt is hozzáadjuk.
Sóval, borssal és egy csipet szerecsendióval ízesítjük. Közepes lángon, folyamatos keverés mellett további 5-7 percig főzzük, amíg a főzelék besűrűsödik.
Tükörtojással tálaljuk.

A legfinomabb mángold főzelék receptje után megjött a kedvetek még több főzelékhez? További verhetetlen hüvelyes főzelékek várnak rád:
Zöldborsófőzelék tükörtojással
Ha tetszett a Mángold főzelék receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!