Green kitchen

Maradékmentőnokedli

Maradékmentő nokedli

Hozzávalók
200 g
kenyérszalonna
5 gerezd
fokhagyma
400 g
fagyasztott leveles paraj
500 g
tejföl
kb. 700 g maradék nokedli

Elkészítés

A maradékmentő nokedli elkészítéséhez a szalonnát 0,5 cm-es kockákra vágjuk és egy serpenyőben, közepes hőfokon kb. 8 perc alatt kisütjük a zsírját, majd kivesszük. A visszamaradt zsíron gyenge, maximum közepes hőfokon 1-2 percig pirítjuk a zúzott fokhagymát. Ügyeljünk a hőfokra, mert könnyen megéghet. Hozzáadjuk a kiolvasztott, kinyomkodott parajt és közepesen erős hőfokon 5 percig hőkezeljük, közben sózzuk. A lényeg, hogy a visszamaradt nedvesség nagy része elpárologjon. A tejfölt sózzuk és összekeverjük a nokedlivel, a spenóttal és a szalonnával. Az egészet egy tepsibe borítjuk, és betesszük a 200 fokra előmelegített sütőbe, majd kb. 10 perc alatt összesütjük. Ha esetleg nincs maradék nokedlink, de mégis megkívántuk ezt az ételt, akkor íme egy szuper nokedlirecept: https://streetkitchen.hu/street-kitchen/igy-lesz-tokeletes-a-nokedli/ 

Maradékmentő nokedli kenyérszalonnával
Maradékmentő nokedli (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 20 perc
  • Sütési idő: 10 perc

Ha bejönnek a nokedlis receptek, itt van még három!

Sajtos-tojásos nokedli húsgombóccal besütve

Szaftos csirkepörkölt

Kolbászos nokedli

www.streetkitchen.hu

A Fenntartható receptek támogatója:
Tartalom szponzorációs logó

Tudom-tudom. Mi az, hogy maradék nokedli? Na de ha mégis valami oknál fogva megmaradt, akkor a helyedben én ezt kipróbálnám. Ha nincs maradékod, akkor pedig készíts egy adagot ehhez az ételhez. Nem fogod megbánni.

Hozzávalók

1 kb. 18x25 cm-es tepsihez
200 g
kenyérszalonna
5 gerezd
fokhagyma
400 g
fagyasztott leveles paraj
500 g
tejföl
kb. 700 g maradék nokedli

A maradékmentő nokedli elkészítéséhez a szalonnát 0,5 cm-es kockákra vágjuk és egy serpenyőben, közepes hőfokon kb. 8 perc alatt kisütjük a zsírját, majd kivesszük. A visszamaradt zsíron gyenge, maximum közepes hőfokon 1-2 percig pirítjuk a zúzott fokhagymát. Ügyeljünk a hőfokra, mert könnyen megéghet. Hozzáadjuk a kiolvasztott, kinyomkodott parajt és közepesen erős hőfokon 5 percig hőkezeljük, közben sózzuk. A lényeg, hogy a visszamaradt nedvesség nagy része elpárologjon. A tejfölt sózzuk és összekeverjük a nokedlivel, a spenóttal és a szalonnával. Az egészet egy tepsibe borítjuk, és betesszük a 200 fokra előmelegített sütőbe, majd kb. 10 perc alatt összesütjük. Ha esetleg nincs maradék nokedlink, de mégis megkívántuk ezt az ételt, akkor íme egy szuper nokedlirecept: https://streetkitchen.hu/street-kitchen/igy-lesz-tokeletes-a-nokedli/ 

Maradékmentő nokedli kenyérszalonnával
Maradékmentő nokedli (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 20 perc
  • Sütési idő: 10 perc

Ha bejönnek a nokedlis receptek, itt van még három!

Sajtos-tojásos nokedli húsgombóccal besütve

Szaftos csirkepörkölt

Kolbászos nokedli

Ha tetszett a maradékmentő nokedli receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése