A maradékmentő nokedli elkészítéséhez a szalonnát 0,5 cm-es kockákra vágjuk és egy serpenyőben, közepes hőfokon kb. 8 perc alatt kisütjük a zsírját, majd kivesszük. A visszamaradt zsíron gyenge, maximum közepes hőfokon 1-2 percig pirítjuk a zúzott fokhagymát. Ügyeljünk a hőfokra, mert könnyen megéghet. Hozzáadjuk a kiolvasztott, kinyomkodott parajt és közepesen erős hőfokon 5 percig hőkezeljük, közben sózzuk. A lényeg, hogy a visszamaradt nedvesség nagy része elpárologjon. A tejfölt sózzuk és összekeverjük a nokedlivel, a spenóttal és a szalonnával. Az egészet egy tepsibe borítjuk, és betesszük a 200 fokra előmelegített sütőbe, majd kb. 10 perc alatt összesütjük. Ha esetleg nincs maradék nokedlink, de mégis megkívántuk ezt az ételt, akkor íme egy szuper nokedlirecept: https://streetkitchen.hu/street-kitchen/igy-lesz-tokeletes-a-nokedli/

- Elkészítési idő: 20 perc
- Sütési idő: 10 perc