Húsételek

Nyáricukkinislecsócsirkecombfilével

Nyári cukkinis lecsó csirkecombfilével
Nyári cukkinis lecsó csirkecombfilével

Hozzávalók
1 fej
vöröshagyma
(80 g/fej)
100 g
zsírszalonna
5 db
paradicsom
(90 g/db)
5 db
tv-paprika
2 db
kápia paprika
1 db
zsenge cukkini
(200 g/db)
2 ek
zsír
1 konzerv
sűrített paradicsom
(70 g-os kiszerelés)
bors
1 konzerv
darabolt paradicsom
(400 g-os kiszerelés)
2 ek
őrölt fűszerpaprika
2 ek
őrölt füstölt paprika
A sült burgonyához
600 g
apró szemű újburgonya
2 ek
zsír
2 ek
olívaolaj
3 ág
friss rozmaring
6 gerezd
fokhagyma
bors
A roston sült csirkéhez
4 db
csirkecombfilé
bors
1 ek
zsír
2 ág
friss rozmaring

Elkészítés
  1. A nyári cukkinis lecsó elkészítéséhez a burgonyákat sós vízben feltesszük főni 15-20 percre, de mivel nem főzzük szét teljesen, időközben néha ellenőrizzük. Ezzel párhuzamosan elindítjuk a lecsót. 

  2. A lecsóhoz a vöröshagymát 0,5 cm-es kockákra vágjuk, a szalonnát és a kimagozott paradicsomot pedig 1 cm-es kockákra. A paprikákat félbevágjuk, kimagozzuk és 0,5 cm-es fél karikákra vágjuk. A cukkinit hosszában négyfelé vágjuk, majd 2-3 mm-es szeletekre daraboljuk. 

  3. Egy lábasban felmelegítjük a zsírt, hozzáadjuk a kockákra vágott szalonnát, majd miután kipirult a zsírja, jöhet rá a finomra vágott vöröshagyma. A hagymát üvegesre pároljuk és hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, amivel picit összepirítjuk a hagymás alapot. Erre jöhet a felkarikázott tv-paprika és kápia paprika. Sózzuk, borsozzuk, és 5-6 percig pároljuk. Hozzáadjuk a kimagozott, kockákra vágott paradicsomot és az aprított paradicsomot is, majd az egészet összefőzzük.

  4. Amíg fő a lecsó, elkészítjük a sült burgonyát. Leszűrjük róla a forró vizet, visszatesszük a lábasba, amiben főtt, és beízesítjük zsírral, olívaolajjal, friss rozmaringlevelekkel és a durvára vágott fokhagymával. Sózzuk, borsozzuk és jól összekeverjük. Kiborítjuk egy sütőpapíros tepsire, elrendezgetjük és letakarjuk egy másik sütőpapírral. Ezen keresztül egy lábas aljával vagy kézi krumplinyomóval kilapítjuk a burgonyát. Levesszük róla a sütőpapírt és 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük, lehetőleg grillfokozatra, kb. 40 percre. Félidőben letesszük a sütő alsó részébe, hogy alulról is megpiruljon. 

  5. Amíg sül a burgonya, befejezzük a lecsót. Amikor a lecsó már kellően összeesett és levet engedett, rászórjuk a kétféle fűszerpaprikát. Végül a vékony szeletekre vágott cukkinit forró serpenyőben, kevés olívaolajon, nagy lángon lepirítjuk, majd hozzáadjuk a kész lecsóhoz. Keverünk rajta egyet és levesszük a tűzről.

  6. Utolsó lépésként megsütjük a csirkét. A filéket sózzuk, borsozzuk és egy forró, sütőbe is tehető serpenyőben, kevés zsíron, bőrös oldalukkal lefelé elkezdjük pirítani, hogy jó ropogósak legyenek. Egy kisebb serpenyővel vagy lábassal lesúlyozzuk és 4-5 percig pirítjuk. Megfordítjuk a filéket és a másik oldalukat is pirítjuk 4-5 percig. A serpenyőbe teszünk 2 ág rozmaringot, majd betesszük a sütőbe, egy másik rácsra, a burgonya fölé 15 percre, hogy együtt készüljenek el. 

  7. Tálaláskor szedünk a tányérra a ropogós burgonyából, teszünk mellé egy szelet húst és ráhalmozunk egy jó adag lecsót.

www.streetkitchen.hu

Mi az a kaja, ami nyáron elmaradhatatlan? Hát persze, hogy a lecsó! Mi most megspékeltük cukkinivel és készítettünk mellé ropogós burgonyát roston sült csirkecombfilével, hogy egy teljes értékű fogást hozhassunk nektek!

A nyári cukkinis lecsó csirkecombfilével igazi „mindent bele” hangulatot hoz az asztalra. Olyan étel, amitől egyszerre érzed magad otthon, mégis van benne valami friss és könnyed, ami miatt nem bírsz csak egy tányérral enni.

Hozzávalók

4 főre
1 fej
vöröshagyma
(80 g/fej)
100 g
zsírszalonna
5 db
paradicsom
(90 g/db)
5 db
tv-paprika
2 db
kápia paprika
1 db
zsenge cukkini
(200 g/db)
2 ek
zsír
1 konzerv
sűrített paradicsom
(70 g-os kiszerelés)
bors
1 konzerv
darabolt paradicsom
(400 g-os kiszerelés)
2 ek
őrölt fűszerpaprika
2 ek
őrölt füstölt paprika
A sült burgonyához
600 g
apró szemű újburgonya
2 ek
zsír
2 ek
olívaolaj
3 ág
friss rozmaring
6 gerezd
fokhagyma
bors
A roston sült csirkéhez
4 db
csirkecombfilé
bors
1 ek
zsír
2 ág
friss rozmaring

Elkészítés

  1. A nyári cukkinis lecsó elkészítéséhez a burgonyákat sós vízben feltesszük főni 15-20 percre, de mivel nem főzzük szét teljesen, időközben néha ellenőrizzük. Ezzel párhuzamosan elindítjuk a lecsót. 

  2. A lecsóhoz a vöröshagymát 0,5 cm-es kockákra vágjuk, a szalonnát és a kimagozott paradicsomot pedig 1 cm-es kockákra. A paprikákat félbevágjuk, kimagozzuk és 0,5 cm-es fél karikákra vágjuk. A cukkinit hosszában négyfelé vágjuk, majd 2-3 mm-es szeletekre daraboljuk. 

  3. Egy lábasban felmelegítjük a zsírt, hozzáadjuk a kockákra vágott szalonnát, majd miután kipirult a zsírja, jöhet rá a finomra vágott vöröshagyma. A hagymát üvegesre pároljuk és hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, amivel picit összepirítjuk a hagymás alapot. Erre jöhet a felkarikázott tv-paprika és kápia paprika. Sózzuk, borsozzuk, és 5-6 percig pároljuk. Hozzáadjuk a kimagozott, kockákra vágott paradicsomot és az aprított paradicsomot is, majd az egészet összefőzzük.

  4. Amíg fő a lecsó, elkészítjük a sült burgonyát. Leszűrjük róla a forró vizet, visszatesszük a lábasba, amiben főtt, és beízesítjük zsírral, olívaolajjal, friss rozmaringlevelekkel és a durvára vágott fokhagymával. Sózzuk, borsozzuk és jól összekeverjük. Kiborítjuk egy sütőpapíros tepsire, elrendezgetjük és letakarjuk egy másik sütőpapírral. Ezen keresztül egy lábas aljával vagy kézi krumplinyomóval kilapítjuk a burgonyát. Levesszük róla a sütőpapírt és 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük, lehetőleg grillfokozatra, kb. 40 percre. Félidőben letesszük a sütő alsó részébe, hogy alulról is megpiruljon. 

  5. Amíg sül a burgonya, befejezzük a lecsót. Amikor a lecsó már kellően összeesett és levet engedett, rászórjuk a kétféle fűszerpaprikát. Végül a vékony szeletekre vágott cukkinit forró serpenyőben, kevés olívaolajon, nagy lángon lepirítjuk, majd hozzáadjuk a kész lecsóhoz. Keverünk rajta egyet és levesszük a tűzről.

  6. Utolsó lépésként megsütjük a csirkét. A filéket sózzuk, borsozzuk és egy forró, sütőbe is tehető serpenyőben, kevés zsíron, bőrös oldalukkal lefelé elkezdjük pirítani, hogy jó ropogósak legyenek. Egy kisebb serpenyővel vagy lábassal lesúlyozzuk és 4-5 percig pirítjuk. Megfordítjuk a filéket és a másik oldalukat is pirítjuk 4-5 percig. A serpenyőbe teszünk 2 ág rozmaringot, majd betesszük a sütőbe, egy másik rácsra, a burgonya fölé 15 percre, hogy együtt készüljenek el. 

  7. Tálaláskor szedünk a tányérra a ropogós burgonyából, teszünk mellé egy szelet húst és ráhalmozunk egy jó adag lecsót.

Ha tetszett a Nyári cukkinis lecsó csirkecombfilével receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept